Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Re: IPA recept met Amarillo en Cascade
« Laatste bericht door tdp Gepost op Gisteren om 23:48 »
;D ;D ;D ;D ;D  :huilen: :huilen:

‘Vroeger’ stond in de handtekening van Oscar dat je je buurjongen ook niet uitzet wanneer hij klaar is met het autowassen. Uitmaischen; de een doet het wel (ik), de ander niet. Maakt niet heel veel uit in mij ogen, je komt namelijk toch wel langs die temperatuur.

Zelf zou ik een half uur op 63 en een half uur op 72 maischen, eventueel een uur op 67 graden, al dan niet met 5 min op 78.
2
Brouwproces / Re: Verslag vergisting moutextract
« Laatste bericht door mrbassman1974 Gepost op Gisteren om 23:40 »
Beoordelen of je vergistingsproces tot staan is gekomen op basis van bellen en bubbels is niet de juiste methode.

Daarom wordt er straks ook eerst gemeten  :)
3
Apparatuur / Re: Verloting Inkbird ITC-310T-B - Aangeboden door Inkbird
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Gisteren om 23:34 »
Haico, spoot net een tripel door
m’n neus. En bedankt!
4
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 30
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Gisteren om 23:21 »
Zelf heb ik een RVS lineaal gekocht op Amazon. De schaalverdeling is geëtst, dus dat slijt er niet af. Het werkt fijner dan een rolmaat en het is makkelijker schoon te maken.



Ook leest het nauwkeuriger af aangezien metaal uitzet bij warmte.
Het is ook 12 euro duurder dan in een andere winkel, afgezien van de verzendkosten
5
Discussie over recepten / Re: IPA recept met Amarillo en Citra
« Laatste bericht door Koen S Gepost op Gisteren om 23:12 »
Een eiwit-rust werd ons aanbevolen door een ervaren bier-professor.

Hij zei dat dit zorgt voor een mooie schuimkraag.

Wellicht dat:
53 graden voor 5min beter is?

Anders zoeken wij nog graag advies voor een goed maischschema!

Groetjes!
Je maischschema is prima, gewoon de eiwitrust weglaten, die is met de moderne mouten niet meer nodig.
6
Discussie over recepten / Re: IPA recept met Amarillo en Cascade
« Laatste bericht door Koen S Gepost op Gisteren om 23:08 »
;D ;D ;D ;D ;D  :huilen: :huilen:
Misschien ben ik de enige die dit niet begrijpt. Smileys kunnen grappig zijn, maar soms is het beter om even te vertellen wat je bedoelt. Dan kunnen wij ook mee lachen of huilen.
7
Discussie over recepten / Re: IPA recept met Amarillo en Citra
« Laatste bericht door de.campus.brouwerij Gepost op Gisteren om 23:07 »
Een eiwit-rust werd ons aanbevolen door een ervaren bier-professor.

Hij zei dat dit zorgt voor een mooie schuimkraag.

Wellicht dat:
53 graden voor 5min beter is?

Anders zoeken wij nog graag advies voor een goed maischschema!

Groetjes!
8
Discussie over recepten / Re: IPA recept met Amarillo en Cascade
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 22:56 »
Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Uitmaischen78.0 °C10 min.5 min.4.6 l/kg

;D ;D ;D ;D ;D  :huilen: :huilen:
9
Korrelgisten en biertypen / Re: Fermentis SafAle BE-256
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 22:49 »
Bij de Wyeast 1214 krijg je dan een enorme bananenbom.

Daar hebben we het nu niet over...en bananen zijn soms best wel lekker.... ;D
10
Korrelgisten en biertypen / Re: Fermentis SafAle BE-256
« Laatste bericht door nembrionic Gepost op Gisteren om 22:46 »
Je kunt ieder bier, met iedere gist vergisten....of het wenselijk is hangt van het gewenste karakter af...wat je wilt of wilt de gist doet... Als je de gist nog niet kent, zou ik het zekere doen !!! dan leer je meteen deze gist kennen...

Tip : voor een mooi Belgisch karakter warm vergisten (rond de 23 - 24 °C )   :brouwen:

Bij de Wyeast 1214 krijg je dan een enorme bananenbom.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10