Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Filteren hete trub/koude trub

Gestart door Johannes, 18-08-2006 09:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Filter jij de hete trub (de eiwitten die uitvlokken tijdens het koken) en/ de koude trub (de eiwitten die uitvlokken tijdens het koelen) na het koken?

Ik filter alleen de hete trub
Ik filter de hete en de koude trub
Ik filter geen van beide

Caspar

Citaat van: Hoppie op 12-01-2007  21:43 uCaspar, ik heb dezelfde constructie als wat jij hebt, alleen iets fraaier.
Ik heb een Vina filterdoek, die je strak om de emmer spant.
Fijnmazig, maar laat met gemak het wort door en houd voor de rest alles tegen.

Kost 15 euro, maar gaat jaren mee.
Is afwasbaar op 60 graden.

 :degroeten:

Hoi Hop,

Die kaasdoeken hebben ook redelijk grove mazen. Ik was ze altijd in de wasmachine en kook ze voor gebruik. Na 4x gebruiken zijn ze nog in uitstekende staat.  :)

Pieter.

Citaat van: Oscar op 13-01-2007  00:16 uPieter, hoezo proberen..?  Heb je dit al gelezen ? Het bewijs is al dubbel en dwars aangetoond  :duimop:. Maar in ieder geval wel leuk dat je morgen een lambiek gaat brouwen. Ik neem aan dat je dan ook in 2008 mee gaat doe aan het gezamenlijk geuze steken ? In Twente wordt morgen ook een lambiek (ik denk dat ik er een Vlaamse bruine van maak) gebrouwen en een geuze gestoken...

Uiteraard heb ik die topic (en andere over spontane vergisting) gelezen  ;)

Was een beetje cynisch bedoeld tegenover de lambiekbrouwers uit Brussel die denken dat alleen in hun streek de juiste gistjes voorkomen  ;D

Over dat geuze steken, ik vind geuze een van de smerigste biertjes die er bestaan  :duimonder:
Dus ik zie het niet zitten om te gaan steken dan, misschien verander ik nog van gedachte.

Vrg,
Pieter

Oscar

Citaat van: Pieter64 op 13-01-2007  17:25 uOver dat geuze steken, ik vind Geuze een van de smerigste biertjes die er bestaan  :duimonder:
Dus ik zie het niet zitten om te gaan steken dan, misschien verander ik nog van gedachte.

en jij gaat een lambiek brouwen...?? daar begrijp ik niets van. Dan wil is wel eens weten welke gueuze's je geproefd hebt. En als je die van ons (Hoppie en mij) had geproefd dan zou je na 1 slokje al van gedachte veranderd zijn.

Pieter.

Citaat van: Oscar op 13-01-2007  20:02 uen jij gaat een lambiek brouwen...?? daar begrijp ik niets van. Dan wil is wel eens weten welke gueuzes je geproefd hebt. En als je die van ons (Hoppie en mij) had geproefd dan zou je na 1 slokje al van gedachte veranderd zijn.

Frambozen lambiek om precies te zijn, dat vind ik heerlijk.

De laatste keer dat ik geuze gedronken heb is al wat jaren geleden, dus geen idee welk merk dat was. Ik zag gisteren bij mijn plaatselijke slijterij geen enkele geuze staan, maar ik ga binnenkort nog eens kijken bij andere slijterijen. Toch nog een keer proberen dan  :duimop:

Vrg,
Pieter

Oscar

Citaat van: Pieter64 op 13-01-2007  20:22 uFrambozen Lambiek om precies te zijn, dat vind ik heerlijk.

Aha , de commerciƫle variant. Ik kan je bij deze verzekeren dat je eigen frambozen lambiek totaal anders gaat smaken, te meer omdat je een lokale spontane gisting gaat doen (of daar ben je al mee bezig). Vandaag is het ons (Hoppie en ik) duidelijk geworden dat en gist uit streek 1 radicaal anders is dan een gist uit streek 2.

Pieter.

Citaat van: Oscar op 13-01-2007  20:36 uAha , de commerciĆ«le variant. Ik kan je bij deze verzekeren dat je eigen frambozen lambiek totaal anders gaat smaken, te meer omdat je een lokale spontane gisting gaat doen (of daar ben je al mee bezig). Vandaag is het ons (Hoppie en ik) duidelijk geworden dat en gist uit streek 1 radicaal anders is dan een gist uit streek 2.

Dat is juist het leuke, het hoeft ook absoluut geen kloon te worden. Het uiteindelijke resultaat gaat dus ook een verassing worden, een Weesper frambozen Lambiek, en of ie lekker word zien we over 1 1/2 jaar wel  :)

Vrg,
Pieter

korek

Citaat van: Oscar op 13-01-2007  20:36 uVandaag is het ons (Hoppie en ik) duidelijk geworden dat en gist uit streek 1 radicaal anders is dan een gist uit streek 2.

Hoppie, bij jouw was er meer 'heavy metal' zeker?

Hopmans


CiteerHoppie, bij jouw was er meer 'heavy metal' zeker?
Nee, nee, mijn gist is uit het zuiden over komen waaien.
Rechtstreeks uit het Nationaal natuurreservaat "De Kennermerduinen".  :weetbeter:
Hoe goed wil je je gist hebben.  :brouwen:

 :degroeten:


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.