Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Nieuwe versie BKG biertypengids van bierkeurmeestersgilde online

Gestart door Fractus, 27-07-2021 16:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fractus

Toevallig zocht ik weer een keertje de BKG biertypengids op, een document waarvan ik denk dat het erg nuttig is voor elke brouwer en een must-read voor de bierbrouwer die aan een wedstrijd mee wilt doen. En wat bleek? Er staat nu een "editie juli 2021" online! Hier de directe link: https://www.bierkeurmeestersgilde.nl/p-httpd/multimedia/upload_ajaxVJgbSL.pdf

Vreemd genoeg staat in het document nog (c) 2019? Ze noemen het zelf wel editie juli 2021 dus misschien een typo https://www.bierkeurmeestersgilde.nl/downloads. Ook aan het eind staat bij de versiebeheer dat dit de juli 2021 versie is.

De NEIPA staat er nu ook in, dus zeker even lezen!

Satch Brewing


Roelof


Kramer

Ik had hem gezien maar niet aan gedacht hier te posten, goed om hier een topic over te maken. Inderdaad is de wijziging ten opzichte van de vorige versie de toevoeging van de NEIPA, dit zelfs eerder dan dat de Amerikaanse 'Brewers association' hem heeft toegevoegd. Hij is overigens iets anders gedefinieerd dan bij de Amerikaanse BJCP, die hebben een veel grotere range aan alcoholpercentages en dus bijbehorende OG en FG. Daarnaast is de kleur bij de BKG donkerder en de bitterheid iets minder.  De gekozen voorbeelden ben ik zeker over te spreken, 3/4 heb ik hier vrijwel altijd in huis, alleen die van Van Moll heb ik niet zo vaak op, misschien toch maar weer eens bestellen. :D De lagere alcohol en bitterheid vind ik zeker passend, de hogere kleur iets minder. Wel jammer dat ze geen double-NEIPA hebben gedefinieerd voor de hogere alcoholpercentages, zeker gezien sommige brouwers die ze als voorbeeld noemen daar wel bieren van hebben:

https://webshop.100watt.nl/belle-helene-double-neipa/
https://www.brouwerijfrontaal.nl/bieren/jungle-gym
https://www.brouwerijfrontaal.nl/bieren/operation-doomsday
https://www.jopenbier.nl/product/thrice-as-nice/

Ook jammer dat een milkshake IPA niet als stijl opgenomen is. Er staat namelijk bij de NEIPA dat lactose niet toegestaan is omdat dit een milkshake IPA geeft, maar deze is vervolgens niet gedefinieerd.

Er staan ook nog wat typefouten in. Bij uiterlijke kenmerken:
CiteerHet koolzuurgehalte is matig tot medium
. Dit moet naar mijn idee gewoon matig zijn.
Het kopje smaak staat niet dikgedrukt.
Bij de bitterheid staat het woord 'beter'.

Kramer


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.