Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Arjan uit Nijmegen

Gestart door Luie Donder, 23-01-2021 11:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Luie Donder

Het wordt tijd om mezelf voor te stellen...

Mijn naam is Arjan van de Wetering en ik woon in Nijmegen. Tijdens mijn studie "levensmiddelentechnologie" aan de landbouwuniversiteit in wageningen ben ik reeds begonnen met bierbrouwen. In de mensa (keuken) van een studentenvereniging hadden we ruimte genoeg om te brouwen, en als het mislukte, dan hadden we een distilleer-kolom gebouwd, die precies pastte op de 200 liter kookketel van de kok.
Na 20-30 jaar (bijna) niet gebrouwen te hebben, ben ik eind 2020 weer begonnen, ik had nog heel veel potten/pannen/filters etc bewaard, maar ik heb toen ook een Brew Monk 30 aangeschaft. Op zolder heb ik ruimte om te brouwen, daar is water en stroom en er staan nu 2 koelkasten (1 om het bier te koelen en 1 als klimaatkast).

Ik heb ook het boek "brouwen voor dummies" van Jacques aangeschaft, om alle basisinformatie opnieuw te lezen. Daarnaast kijk ik sinds 3 maanden dagelijks op dit forum, hier staat zo enorm veel informatie. Ik lees eigenlijk alle reacties, maar scrol ook vaak naar beneden tot ik het zwarte shirt met oranje letters zie, de reacties van Jacques zijn altijd genuanceerd en netjes, de waarheid is meestal ook niet makkelijk en hangt van zoveel factoren af (ik zie trouwens ook vele andere namen met enorm veel kennis/ervaring).

Op dit moment heb ik alweer 4 keer gebrouwen, 2 keer met pannen en 2 keer met de brewmonk. Ik hou zelf vooral van "ouwerwetse" blonde en triple biertjes, en ben nu bezig om een goed recept te maken (ik gebruik daarbij Brewfather). daarbij probeer ik ook een "simpel" recept te maken, zeker in het begin (ik las net het bericht van Simonsj, Pale ale voor tussendoor, en dacht meteen: kijk hier kan ik wat mee...)

Ik heb trouwens zelf nooit in de levensmiddelentechnologie gewerkt, maar ben na mijn studie meteen de IT ingerold.Jacques

Welkom op het forum Arjan en dank je wel voor het compliment.

Vergelijkbare Topics (7)

44390

Reacties: 1
Gelezen: 919

26867

Reacties: 4
Gelezen: 2177

23886

Gestart door Vleksmax


Reacties: 6
Gelezen: 2320

39322

Gestart door Ed1973


Reacties: 6
Gelezen: 1473

20075

Reacties: 11
Gelezen: 4872

37893

Reacties: 11
Gelezen: 2034


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.