Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


OBBK 2020 D1 - Dubbelbock - Gerard Maas

Gestart door Gerard van De Tulp, 22-09-2020 20:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gerard van De Tulp

Erg tevreden met de bok, erg vereerd met de beoordeling van de keurmeester en de 1e plaats in de klasse D.  Heel bijzonder om alles op afstand mee te maken.


Recept voor 20 liter bier
Type bier: Dubbelbock met honing

IBU:             : 35
Alcoholpercentage      : 8.2%

Granen:                 grammen
Golden prommise   3200
Lagermout        2000
Tarwe vlokken        500
Cara 120               200
Cara red 50       200
Aroma 400       222
Aroma 150       80
Ambermalt TF       300


Maischwater   : 20 liter

Maischschema:
Temp      rust
55          stort
52          15
58          10
62          35
71          20
78          5

Waterbehandeling   : Water uit zuidwest Brabant. 10 min 52°C rust eventueel aanzuren tot pH 5.6
CaSO4: 1.5g
CaCl2 2.5g

Behandeld water:
Calcium   Magnesium Sodium   Chloride   Sulfate    Chloride / Sulfate
(Ca ppm)   (Mg ppm)   (Na ppm)   (Cl ppm)   (SO4 ppm) Ratio
106            4           42            89           62             1,44


Spoelen tot beginvolume 25 liter.
Kooktijd      : 60 min

Hoppen en zo:
Hop                          hoeveelheid       timing
Galena                      20g  15.2%      FWH
Bavaria Mandarin       10g  9.3%        15min koken
Biologische honing     450g                Na t koelen


Begin S.G.                      : 1071
SG na toevoegen honing   : 1073
Eind S.G.                      : 1014
Gistsoort      : Fermentis saflager 34/70

Vergisten op 10 a 12 graden.
Bottelen met 6.5 g/l kristalsuiker.

Notities van de keurmeester:
90 punten
Geur: Neutraal met iets karamelmoutige geur. Iets kruidig. Licht geroosterd aroma (te) zwak
Smaak: Mooie complexe smaak. Had iets meer geroosterd aroma mogen hebben, maar verder prima
Nasmaak: Mag iets meer gebrands in de nasmaak hebben. verder heel mooi.
Algemeen: Heel mooi bier. Compliment. Een genot om te proeven.


Jacques

Gefeliciteerd Gerard. De eerste prijs in de D klasse is een grote prestatie!

Bedankt voor het delen van het recept.

Wolter

Voor de tweede keer gefeliciteerd!
Wederom een mooi recept!

tdp


Laikea

Mooi recept en gefeliciteerd! Geeft me een goede inspiratie voor de bock die ik binnenkort wil brouwen

Jacques

Citaat van: Laikea op 23-09-2020  08:50 uMooi recept en gefeliciteerd! Geeft me een goede inspiratie voor de bock die ik binnenkort wil brouwen

De discussie naar aanleiding van dit recept is afgesplitst.
Zie https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,44046.0.html

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.