Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Gebruik kastanjevaten voor lambiek

Gestart door Esterenbrouw, 09-07-2020 23:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Esterenbrouw

Zijn er brouwers die ervaring hebben met het gebruik van kastanjehouten vaten
voor lambiek te vergisten/lageren?
Graag positieve en negatieve kanten van deze vaatjes bijv. 30 liter.

Oscar


Esterenbrouw

Gebruik je de kastanjevaatjes niet of wel getoast?

Heuvinger brouwerij

Kastanjehouten vaten zijn niet getoost, bij Afred Krogeman heten ze "einweggebinde".
Ik ga mijn vat eerst 2x met een saison of een bok vullen en daarna ga ik het met een biertje welke achter mijn huis het gist heeft gevangen proberen.
Eerst maar eens een bok maken voor het vat.

Oscar

Citaat van: Esterenbrouw op 10-07-2020  19:38 uGebruik je de kastanjevaatjes niet of wel getoast?

Gewoon zoals je ze koopt.... :brouwen: ff uitspoelen en gaan!  :)

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.