Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vraag over potentiële opbrengst instellingen in BrouwHulp

Gestart door Snotje, 06-07-2020 12:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Snotje

Vraagje:  is het zo dat de potentiële opbrengst inhoud hoeveel suiker je kan vergisten van dat ingredient?
Context: Ik heb mijn brouwzaalrendement op 70% staan, en heb in mijn recept "candy sirup d-180" gekozen als ingrediënt. Nu staat deze automatisch in de lijst met 100% bij potentiële opbrengst . Nu vraag ik me af of dat klopt, volgens mij zit er 83% suiker in. Moet dit dan niet op 83% staan?

Snelbier

Zet in je siroop het vocht% op 17% en alles klopt weer. BrouwHulp berekent dan de resterende 83% als 'vergistbaar'.
Overigens is 'potentiële' opbrengst precies wat het is: geeft aan hoeveel materiaal in oplossing komt.
En dat zegt helaas nog niets over vergistbaarheid daarvan.  Geeft ook problemen bij donkere mouten; zijn slecht vergistbaar maar BrouwHulp ziet dat niet.
Succes,  Snelbier.

Maak als test maar een ingrediënt aan (siroop of vloeibaar extract) met bijv 80% vocht.  SG zal nauwelijks stijgen.

Koen S

Bij mij staan deze siropen in BrouwHulp op 100% potentiële opbrengst en 30% vochtgehalte. Volgens mij is dit min of meer correct.

Op de site van candisyrup lees ik:  '1.0 lb of candi syrup is 10.4 fluid ounces.
Omgerekend naar g en ml: 454 g = 308 ml
454/308 = sg 1047

30% water : 30 * sg 1000 (sg van water) = 30000
70% suiker is 70 x  sg 1060 (+/- sg van suiker)= 74200
30000 + 74200 = 104200 / 100 = sg 1042

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.