Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


DYI Manometer op de fles voor nagisting

Gestart door GizmoGonzales, 14-05-2020 21:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

GizmoGonzales

Goedenavond,

Onlangs zag ik als beginnend brouwer manometers voorop de fles langs komen, en aangezien ik al 3 flesjes heb verpruts door ze vroegtijdig open te maken dacht ik: dat is precies wat ik nodig heb!

De prijzen vond ik zelf alleen vrij hoog (tussen de 30 en 40 euro) voor zo'n simpel stukje techniek. Na enig zoekwerk zag ik deze video op YouTube:

Ik heb contact met de beste man op genomen en hij kan ze mij opsturen voor 10 euro en 10 euro verzendkosten. Uiteraard is dit niet aantrekkelijk, aangezien er nog een manometer bij moet en dit dus niet onder de prijs van een kant en klaar product zal gaan zitten. Wel gaf hij aan dat bij een grotere afname de prijs ook best een stuk omlaag kon, en de verzendkosten dan ook gedeeld kunnen worden. 

Een van de vele websites om een manometer die geschikt is te kopen, ook dit zouden we in samen kunnen doen:
https://www.bosta.nl/alle-producten/meet-filter-en-regelapparatuur/meet-appratuur/manometer/mega-manometer-50-mm-droog-14061?number=0850003&gclid=Cj0KCQjw2PP1BRCiARIsAEqv-pSXF7EN65WL6Vf8aW89zcyMZt4M5ypSK3D_MVRYeszHQDGzOwtmkqUaAkb7EALw_wcB

Nu vroeg ik me af of hier misschien animo voor was in Nederland. Aangezien het een klein product is zou die per post verstuurd kunnen worden in Nederland, waardoor het interessant kan worden voor de liefhebber. Een manometer erop, grolschbeugelfles en klaar! Ik hoor graag wat jullie er van vinden.

JanPieter

Als beginnende brouwer een vraag: Stel je bottelt altijd op Vichy's, heeft een Manometer op een Grolsch beugel dan zin? Is de afgelezen waarde representatief voor een fles met andere inhoud?

Andert

Citaat van: JanPieter op 14-05-2020  23:50 uAls beginnende brouwer een vraag: Stel je bottelt altijd op Vichy's, heeft een Manometer op een Grolsch beugel dan zin? Is de afgelezen waarde representatief voor een fles met andere inhoud?
Nee, of, als je ze hetzelfde vult ja.

Maar de reden voor mij, om een fles met een manometer te gebruiken, is dat ik dan zeker weet dat de hergising op de fles op gang komt. Zeker in het geval van snel drinkbare bieren als IPA's of Weizen is dat handig maar ook bijvoorbeeld bij een zware quadrupel waarvan de hergisting misschien pas na enkele weken of misschien helemaal niet op gang komt.

Aan de waarden van zo'n manometerfles zou ik niet teveel waarde hechten maar het is zeker een handig hulpmiddel.

Alexander_H

Er ziijn op het forum ook mensen die er zelf 3d printen en wellicht willen opsturen:
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39266.msg594759.html

Anton

Het staat me bij dat er eens een Forumlid, Nozem, deze meters maakte en aanbood. :weetniet:

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.