Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Brouwsoftware voor telefoon en desktop gezocht

Gestart door Jacques, 13-04-2020 23:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tdp

Citaat van: scartsjer op 14-04-2020  16:02 uGefixt

Mijn dank is groot :)

GvB84

Ik gebruik de app. van Biermacht. Ik vind het fijn om receptjes te ontwikkelen op mijn smartphone. Als ik dan een ingeving krijg kan ik snel het e.e.a. aanpassen op mijn telefoon :nut:. Ik heb geen brouwsoftware op mijn computer. Ik heb dat ding sinds de smartphone/tablet bijna niet meer aan. Het nadeel van deze app vind ik dat deze niet aan waterbehandeling doet. Dit doe ik sinds kort met de excel-sheet van EZwater. Aankomende vrijdag ga ik dit voor het eerst proberen naar aanleiding van de discussie over waterbehandeling voor beginners. Ik ben benieuwd.

Ik ga me eens verdiepen in Brewfather of Beersmith. Misschien is dat iets voor mij.

McMelloW

Zelf gebruik ik 2 appjes op de smartphone.  Biermacht, gebruik al jaren. Eigenlijk eerst alleen om mijn brouwsels in mijn telefoon te hebben. Er werd op dit forum nogal azijn gepist over de naam en het eerste logo. Ik vind het nog steeds een handig appje inmiddels met timers en calculators.

De tweede is Grainfather Community. Dit is eigenlijk een app interface naar de website. Je moet hier wel registreren. Het in bezit hebben van een Grainfather is helemaal niet nodig
Veel succes met vergelijken en kiezen.

Jacques

Citaat van: Oscar op 13-04-2020  23:57 uJe had toch al geen licentie... ;)  :-[

Nee dat klopt. Ik gebruik nog steeds een versie van voor de licenties. Die doet wat hij moet doen.

Citaat van: Oscar op 13-04-2020  23:57 uEchter als ik kijk naar de mogelijkheden en functies van mijn eigen software... Dan wordt een mobile versie het voorlopig nog niet... dat ga je echt niet redden op zo'n klein schermpje.... :'( :( sommige dingen moet je ook gewoon niet op je telefoon willen doen... Brouwsoftware is er voor mij 1 van... ;)

BeerSmith is het aardig gelukt om het overzichtig te houden.

Jacques

Citaat van: Zuidema op 13-04-2020  23:54 uIk heb het ook altijd links laten liggen door de looks, tot ik aan het brouwen was met beersmith en ik mijn recept niet goed had bijgewerkt en dus me recept niet meer klopte.

Veel mouten zitten er al in, zelfs van Swean. Zelf mouten toevoegen werkt ook prima. De gistdatabase is ook erg uitgebreid.

Het ziet er veel minder uit.

Voor mij was het betere uiterlijk en groter gebruiksvriendelijkheid een reden geweest om te kiezen voor BrouwVisie boven BrouwHulp. De "look and feel" maakt veel uit...

Jacques

Citaat van: SVB op 14-04-2020  10:33 uWat Scartsjer schrijft lijkt mij toch de mooiste oplossing, enkel het recept tonen op je telefoon, dat is namelijk wat je het meeste nodig hebt.

Ik gebruik zelf Brewer's friend op mijn telefoon voor berekeningen etc en heb niets op de computer. Recepten schrijf ik verder op in een boek.

Tijdens het brouwen wil ik vanalles bijhouden zoals pH-waarden, Brixmetingen en meer van dit soort zaken. Ook pas ik wel eens recepten spontaan aan. Daarom stond ook de laptop naast de brouwketel.

Jacques

Citaat van: brewt op 14-04-2020  15:05 uIk gebruik ook Brewfather. Even wennen maar vind het echt een heel fijn programma. Er komen ook regelmatig updates voor en blijft dus door ontwikkelen. Alle genoemde mouten zitten al in de Brewfather database.

Het lijkt er op dat ik Brewfather wat beter moet bekijken. De eerste indruk was niet uitnodigend...
Maar misschien dat een tweede kennismaking mij kan uitnodigen, hoewel liefde op het eerste gezicht heel prettig is.  :D

middelaersch

Citaat van: Jacques op 14-04-2020  22:01 uHet lijkt er op dat ik Brewfather wat beter moet bekijken. De eerste indruk was niet uitnodigend...
Maar misschien dat een tweede kennismaking mij kan uitnodigen, hoewel liefde op het eerste gezicht heel prettig is.  :D

Ik heb er net een half uurtje mee zitten spelen. Lijkt wel goed te werken.
De uitgerekende waarden komen redelijk overeen met wat BrouwHulp uitrekent. Welk vind ik de gebruikersinterface, laat ik zeggen, ik moet er nog even aan wennen. Een beetje onoverzichtelijk vergeleken met BrouwHulp.

Op de telefoon heb ik het nog niet geprobeerd, komt een andere keer.

Jacques

Citaat van: middelaersch op 14-04-2020  22:43 uIk heb er net een half uurtje mee zitten spelen. Lijkt wel goed te werken.
De uitgerekende waarden komen redelijk overeen met wat BrouwHulp uitrekent. Welk vind ik de gebruikersinterface, laat ik zeggen, ik moet er nog even aan wennen. Een beetje onoverzichtelijk vergeleken met BrouwHulp.

Op de telefoon heb ik het nog niet geprobeerd, komt een andere keer.

En dan vind ik BrouwHulp niet echt overzichtelijk...  :D

Het uiterlijk van BeerSmith bevalt mij wel. Daar kun je zo mee aan de gang.

DenMaarten

Sinds ongeveer twee jaar gebruik ik BeerSmith. Destijds voor BeerSmith gekozen omdat dit een al wat langer bestaand pakket is, waar de kinderziektes wel uit zijn. Ik heb er voor gekozen om niet de jaarlijkse licentie maar de eenmalige licentie aan te schaffen. Hiermee kun je de desktop applicatie gebruiken op twee PC's en kun je tot maximaal 15 recepten in de cloud gebruiken.

In principe heb ik alle recepten lokaal op mijn eigen PC staan (en daar maak ik regelmatig een backup van  ;) )maar wanneer ik een recept heb wat ik binnenkort wil gaan brouwen dan kopieer ik die even naar de cloud. Dan kan ik dat recept ook vanaf de app op mijn iPhone bekijken en bewerken. Ook handig om even wat aantekeningen te maken van tijdens de vergisting bijvoorbeeld.

Ieder zijn eigen ding, maar ik ben er erg blij mee! Je kunt recepten exporteren naar een standaard rapport en je kunt ook zelf rapporten maken. Deze zou je dan geschikt kunnen maken voor het forum.

Alles is aan te passen: ingrediënten, brouwinstallaties, maisch en vergistingsschema's. Ook de bierstijlen kun je toevoegen zodat je naast de Amerikaanse BJCP ook de BKG stijlen kunt toevoegen.


Jacques

Even zitten spelen met Brewfather door mijn laatst gebrouwen bier in te voeren.
Dat viel zeker niet tegen. Wel jammer dat niet alle ingrediënten in de database zaten. Het invoeren van deze ingrediënten was geen probleem.
Leuk om te zien dat de gegevens meteen terug te zien zijn op mijn telefoon. De eerste kennismaking is goed. Komend weekend wat meer meer spelen.

volleybaltrainer

Citaat van: Jacques op 15-04-2020  21:03 uEven zitten spelen met Brewfather door mijn laatst gebrouwen bier in te voeren.
Dat viel zeker niet tegen. Wel jammer dat niet alle ingrediënten in de database zaten. Het invoeren van deze ingrediënten was geen probleem.
Leuk om te zien dat de gegevens meteen terug te zien zijn op mijn telefoon. De eerste kennismaking is goed. Komend weekend wat meer meer spelen.

Ik ben al enige tijd fan van deze software. Het mooiste eraan vind ik dat het heel schaalbaar is, het draait goed op een laptop in de browser, maar ook op tablet of telefoon. Mocht je het scherm van de telefoon te klein vinden dan gebruik je gewoon de tablet(als je die hebt) naast je brouwketel.

Ik vind ook de verdeling van de verschillende stappen van je proces heel overzichtelijk (planning, brouwen, vergisten, conditioneren) en voor elke stap kun je meer dan voldoende gegevens vastleggen in de standaard velden. Als dat veld onverhoopt (nog) niet beschikbaar is in de app, dan kun je dit prima kwijt in de notities/logs.

Mocht je in het bezit zijn van een iSpindle, Tilt, Plaato of andere meetapparatuur (zie voor complete lijst de link onderaan deze post), dan is deze met veel gemak te koppelen aan Brewfather en kun je je vergisting, waar je je op dat moment ook bevindt, volgen via telefoon/tablet/desktop.

Verder bezit de software zo'n beetje alle tools die ik voor het brouwen nodig heb en is het voorraadbeheer ook nog eens prima in orde.

Al met al zeer complete software die ook geschikt is voor de ervaren brouwer, welke beschikbaar is op alle platformen (PC/Tablet?telefoon).
Altijd en overal je brouwsoftware bij de hand
Aan iedereen te pas en te onpas kunnen laten zien hoe je vergisting verloopt (in combinatie met iSpindle)
Overal en altijd de mogelijkheid om even een receptje in elkaar te zetten
Goed voorraadbeheer
Alle rekentools aanwezig
Redelijk complete moutdatabase (anders zelf makkelijk aan te vullen)
Complete gistdatabase
Complete hopdatabase
Importeren van recepten uit verschillende bronnen mogelijk
Zeer actief onderhouden (regelmatig updates en nieuwe functies)
Recept vergelijken met BJCP style guide (op een brouwhulpachtige wijze)
Relatief goedkoop (ca.$20 per jaar)

Het enige wat ik zelf nog mis is een koppeling met mijn grainfather connect, maar misschien komt dat nog in de toekomst.

Voor alle mogelijkheden en de handleiding zie https://docs.brewfather.app/

Veel succes met het maken van een keuze Jacques.

Groeten Marco

GvB84

Ik heb gisteren een brewfather account aangemaakt. Het ziet er overzichtelijk uit. Nog even e.e.a. uitpuzzelen. Ik weet bijvoorbeeld nu nog niet waar ik mijn mash-water en sparge-water aan kan passen. Brewfather rekent dat nu voor mij uit, maar ik wil mij eigen verhoudingen aanhouden.
Nog even wennen maar dit is waarschijnlijk mijn vervanger voor Biermacht. Deze app blijf ik overigens dan wel gebruiken om snel een recept in elkaar te knutselen op momenten dat ik me verveel.  :brouwen:

Eric v B

Ook ik ben naar aanleiding van deze thread naar Brewfather aan het kijken. Ik zit momenteel in de transitie van BrouwHulp naar Brewfather.
Brewfather werkt prettig en je kunt je voorraad bijhouden. Iets wat ik zelf erg prettig vind. Gisteren de inventory van BrouwHulp over geklopt in Brewfather.

Enige wat ik vreemd vind is de waterbehandeling. Ik heb de gegevens van WML ingevoerd in Brewfather.
Het aanzuren van spoelwater (je kunt ook overige brouwzouten in je spoelwater laten berekenen...) lijkt mij beter dan BrouwHulp omdat ik daar altijd 2 - 3 keer zo veel fosforzuur toe moet voegen om de juiste pH van het spoelwater te halen. En dat laat Brewfather zien.
Wat ik wel zie is dat er tijdens het maischen voor mijn gevoel heel veel fosforzuur moet worden toegevoegd. 8 ml terwijl ik normaal bij het betreffende recept op max 2 ml zit. Ik ga een paar recepten van BrouwHulp overkloppen in Brewfather en eens kijken wat Brewfather er van maakt.
Ik heb Brewfather alleen nog maar digitaal bekeken. Volgende brouwsel ga ik brouwen met Brewfather en BrouwHulp.
Wordt vervolgd...

Jeltuh

Citaat van: GvB84 op 17-04-2020  10:47 uIk heb gisteren een brewfather account aangemaakt. Het ziet er overzichtelijk uit. Nog even e.e.a. uitpuzzelen. Ik weet bijvoorbeeld nu nog niet waar ik mijn mash-water en sparge-water aan kan passen. Brewfather rekent dat nu voor mij uit, maar ik wil mij eigen verhoudingen aanhouden.
Nog even wennen maar dit is waarschijnlijk mijn vervanger voor Biermacht. Deze app blijf ik overigens dan wel gebruiken om snel een recept in elkaar te knutselen op momenten dat ik me verveel.  :brouwen:
Kun je aanpassen in je brouwinstallatie instellingen. Ben benieuwd of jullie uit de voeten komen met de rendementen stellingen. Ik ging de bocht uit de laatste keer, hogere eind sg na spoelen dan de bedoeling.

middelaersch

Citaat van: Jeltuh op 17-04-2020  16:36 uKun je aanpassen in je brouwinstallatie instellingen. Ben benieuwd of jullie uit de voeten komen met de rendementen stellingen. Ik ging de bocht uit de laatste keer, hogere eind sg na spoelen dan de bedoeling.

Als je van programma verandert kun je in het begin het beste je brouwsels zowel in het oude als nieuwe programma voorbereiden, en de berekende cijfers goed vergelijken. Zo zijn er bijvoorbeeld voor het 'brouwzaalrendement' verschillende definities in omloop. Afhankelijk van welke definitie in de software gehanteerd wordt kan je berekende moutstort zomaar 20% hoger of lager uitvallen.

André de Laat

Citaat van: Jacques op 13-04-2020  23:21 uEchter de laptop is al wat ouder en het installeren van beveiligingsupdates duurt steeds langer.

Tip: Linux Mint installeren.

DirkB

Brewbuddy of BrouwHulp heeft er op mijn nieuwere Linux laptop ook weinig zin meer in. Knalt eruit bij het aanpassen van maischschema's, vervelend. Naar aanleiding van dit topic Brewfather gevonden.

Wat een lekker stukje hedendaagse software! Heb er nu een paar uurtjes mee zitten spelen, maar ik ben om. Alle basis dingen doen het prima, ik vind de gebruikersinterface buitengewoon makkelijk werken. Dat het echte Cloud applicatie is, is ook handig. De mobiele versie werkt ook erg prettig. Heb ook met Beersmith zitten spelen, maar vind dit toch stukken prettiger en logischer werken.

Volgende brouwsel met Brewfather maken, maar ik ben om!

Battum80

Citaat van: Jacques op 13-04-2020  23:21 uJaren lang heb ik met veel plezier BrouwVisie gebruikt op een laptop naast mijn Braumeister. Echter de laptop is al wat ouder en het installeren van beveiligingsupdates duurt steeds langer. Buiten het brouwen wordt deze laptop niet gebruikt.

Nu heb ik sinds niet al te lange tijd een nieuwe telefoon. Eentje die wat groter is, dat is voor iemand die een leesbril nodig heeft bij kleine lettertjes wel fijn. Hij heeft niet alleen een groter scherm maar is ook veel sneller. Ik merk dat ik hem vaker gebruik om even op het internet te kijken en andere zaken. Ook kan ik aardige foto's maken met de nieuwe smartphone maar de kwaliteit van de foto's gemaakt met mijn vertrouwde camera is toch wat beter.

Nu wil ik voor mijn brouwsels bekijken of ik een app kan vinden waarmee ik mijn brouwsel zowel op de telefoon als op mijn desktop op een eenvoudige wijze kan ontwerpen en bijhouden. Want naast mijn telefoon zit ik ook graag achter mijn desktop met een echt toetsenbord en groot beeldscherm.

Ik heb al gekeken naar BeerSmith Mobile en daar is ook een desktop versie van. Ik neem aan dat als je een recept in de cloud zet dat je deze zowel op je telefoon als op je desktop kunt bewerken (nog niet door mij uitgeprobeerd). Natuurlijk wil ik ook recepten kunnen delen op het forum. Een goede exportfunctie is daarom ook gewenst.

Kennen jullie andere brouwsoftware dat voldoet aan mij eisen? 

Overigens ziet BeerSmith er erg goed uit...

Betekent dit, dat het forum ook smart phone vriendelijk gaat worden...? ;)

Eric v B

Citaat van: Battum80 op 17-04-2020  20:13 uBetekent dit, dat het forum ook smart phone vriendelijk gaat worden...? ;)
Dat niet maar wel meer Engels. Jacques heeft het zelfs al over Hop Creep en Gushers  8)

Zuidema

Citaat van: Eric v B op 17-04-2020  15:58 uOok ik ben naar aanleiding van deze thread naar Brewfather aan het kijken. Ik zit momenteel in de transitie van BrouwHulp naar Brewfather.
Brewfather werkt prettig en je kunt je voorraad bijhouden. Iets wat ik zelf erg prettig vind. Gisteren de inventory van BrouwHulp over geklopt in Brewfather.

Enige wat ik vreemd vind is de waterbehandeling. Ik heb de gegevens van WML ingevoerd in Brewfather.
Het aanzuren van spoelwater (je kunt ook overige brouwzouten in je spoelwater laten berekenen.........) lijkt mij beter dan BrouwHulp omdat ik daar altijd 2 - 3 keer zo veel fosforzuur toe moet voegen om de juiste pH van het spoelwater te halen. En dat laat Brewfather zien.
Wat ik wel zie is dat er tijdens het maischen voor mijn gevoel heel veel fosfor zuur moet worden toegevoegd. 8 ml terwijl ik normaal bij het betreffende recept op max 2 ml zit. Ik ga een paar recepen van BrouwHulp overkloppen in Brewfather en eens kijken wat Brewfather er van maakt.
Ik heb Brewfather alleen nog maar digitaal bekeken. Volgende brouwsel ga ik brouwen met Brewfather en BrouwHulp.
Wordt vervolgd...........
Dat kan kloppen, want brewfather neemt ook de invloed van je mout mee op je pH. Tot op heden heeft het bij mij vrijwel altijd geklopt.

Het enige minpuntje vind ik het niet kunnen aanpassen van je maisch verhouding (of dit heb ik nog niet gevonden)

Gezien ik vaker met een dubbele maisch werk, zou het helemaal tof zijn als dit ook in de applicatie gezet kan worden.

Jacques

Citaat van: Battum80 op 17-04-2020  20:13 uBetekent dit, dat het forum ook smart phone vriendelijk gaat worden...? ;)

Dat is al een tijdje de bedoeling...

Ik hoop dan ook verlost te zijn van Tapatalk. Voor een beheerder van een forum is die app niet erg interessant.

Jeltuh

Citaat van: Zuidema op 17-04-2020  21:24 uHet enige minpuntje vind ik het niet kunnen aanpassen van je maisch verhouding (of dit heb ik nog niet gevonden)

Volgens mij kun je dat inderdaad niet in je recept wijzigen, enkel in je brouwinstallatie.

Jacques

Zojuist heb ik een uitgebreide recensie geplaatst over Brewfather. Zie het topic Brewfather.

hobbybob

Je kan equipment op Custom in je recept dan bepaal je alles zelf

Het beste bier brouw jezelf.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.