Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eerste biertje gebotteld

Gestart door basvo, 16-11-2019 12:04 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

basvo

Zooo, eindelijk mijn eerste echte brouwsel gebotteld. Smaakt erg goed en meteen een nooit etiket erop gemaakt. Ziet er best goed uit voor de eerste keer zo denk ik? Benieuwd wat jullie er van vinden!




Neetje

Volgende keer de fles wat hoger vullen. Zeker voor je getoonde biertypes.

Mss een ander lettertype gebruiken. Een leek snapt mogelijk de tekst niet.

Maar al bij al een mooie start.

basvo

Citaat van: Neetje op 16-11-2019  12:37 uVolgende keer de fles wat hoger vullen. Zeker voor je getoonde biertypes.

Mss een ander lettertype gebruiken. Een leek snapt mogelijk de tekst niet.

Maar al bij al een mooie start.

Dankje voor je feedback! Zal de volgende keer letten op het lettertype, snap inderdaad dat iemand die niet weet wat er staat het niet begrijpt. Alleen de flesjes verder vullen lukte me niet, heb namelijk met het vulpijpje afgevuld totdat het net niet of de rand heen liep. Hoe doe jij dit normaal dan?

Erwin Warners

Citaat van: basvo op 16-11-2019  12:49 uDankje voor je feedback! Zal de volgende keer letten op het lettertype, snap inderdaad dat iemand die niet weet wat er staat het niet begrijpt. Alleen de flesjes verder vullen lukte me niet, heb namelijk met het vulpijpje afgevuld totdat het net niet of de rand heen liep. Hoe doe jij dit normaal dan?

Zo vul ik ze ook altijd maar dan zitten de flesje toch wel wat voller.

hansHalberstadt

Leuk etiket. mbt etiketten heb je 100 verschillende meningen als je die vraagt. Ik zou dus zeggen: doe gewoon wat je zelf leuk vindt staan en trek je niet teveel aan van wat anderen er van vinden.

Inderdaad kan de vulhoogte wat hoger. Hoe verder je het flesje vult hoe beter het is om nadelige effecten van zuurstof in je kopruimte te beperken. Zelf vul ik tot ca 1 cm onder de dop en een paar flesjes voor wedstrijden iets lager volgens de ONK regels (1-3 cm meen ik).

Helemaal vullen kan tot gevolg hebben dat je flesje barst door temperatuurverschillen door verschillende uitzetting van bier en glas [1]. Maar 1 cm is meer dan genoeg om dat op te vangen.
 
[1]
glas: 4.5 x 10^-6m/m K−1=13.5x0^−6m3/m3 K−1   
water : 0.21x 10^−3m3/m3 K−1=210x0^−6m3/m3 K−1

bij 10 graden temperatuurverhoging zet het flesje dan 0.04ml uit en het water zet dan 0.6 ml uit.
Dus heb je minimaal ca 1 cm kopruimte nodig om de voorkomen dat je flesje klapt door uitzettend bier als het bv een keer warm wordt in de zomer.   

Gorak

Ziet er goed uit! Lijken me verder ook erg lekkere biertjes  :biersmile:

Michiel8012

Citaat van: basvo op 16-11-2019  12:49 uDankje voor je feedback! Zal de volgende keer letten op het lettertype, snap inderdaad dat iemand die niet weet wat er staat het niet begrijpt. Alleen de flesjes verder vullen lukte me niet, heb namelijk met het vulpijpje afgevuld totdat het net niet of de rand heen liep. Hoe doe jij dit normaal dan?

Eerst met het vulpijpje onderin de fles, als die bijna vol is dan aan de zijkant in de hals het vulpijpje tegen het glas aanhouden. Zo kan je de fles beter vullen. 1 tot 3cm kopruimte is voldoende.

de Machtige Wil

Mooie etiketten. Erg strak!

Ik sluit me aan bij de kritiek op het lettertype. Dat mag iets duidelijker.

Wat betreft het afvullen. Ik vind het wel meevallen.

Zelf vul ik ook op die manier, door te vullen tot het bier aan de rand van de fles komt en dan de afvulpijp eruit.
Op die manier zijn al je flesjes bijna op de millimeter nauwkeurig gelijk afgevuld.
Ook de meeste commerciƫle speciaalbieren zijn niet verder dan dit afgevuld.

Piemelen met het laatste restje via de fleshals vullen heb ik een paar maal gedaan maar vind ikzelf veels te omslachtig.

Erwin Warners

Citaat van: de Machtige Wil op 17-11-2019  14:30 uMooie etiketten. Erg strak!

Ik sluit me aan bij de kritiek op het lettertype. Dat mag iets duidelijker.

Wat betreft het afvullen. Ik vind het wel meevallen.

Zelf vul ik ook op die manier, door te vullen tot het bier aan de rand van de fles komt en dan de afvulpijp eruit.
Op die manier zijn al je flesjes bijna op de millimeter nauwkeurig gelijk afgevuld.
Ook de meeste commerciƫle speciaalbieren zijn niet verder dan dit afgevuld.

Piemelen met het laatste restje via de fleshals vullen heb ik een paar maal gedaan maar vind ikzelf veels te omslachtig.

Ik sluit me hier wel bij aan zeker met die vulpijpjes wil het eigenlijk niet beter.

Vergelijkbare Topics (7)

21086

Reacties: 12
Gelezen: 5163

26564

Reacties: 12
Gelezen: 12390

28193

Reacties: 13
Gelezen: 7334

19549

Reacties: 3
Gelezen: 2929

44045

Gestart door Bvk1983


Reacties: 11
Gelezen: 2303


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.