Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Ss Brewtech Brite Tank

Gestart door brucero, 05-12-2018 07:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

brucero

Weet er iemand waarvoor zo een Brite Tank dient, en wat het verschil is met een CCT, buiten het feit dat de één conisch is en de andere niet.
https://www.ssbrewtech.com/collections/brite-tanks/products/brite-tank-10-gallon

Serge VL

Drukbestendigheid is het grote verschil, een brite tank dient eigenlijk om te carboniseren.

brucero

Citaat van: Serge VL op 05-12-2018  07:54 uDrukbestendigheid is het grote verschil, een brite tank dient eigenlijk om te carboniseren.
Dus niet om te vergisten?

Barmosa

Ik vraag mij of of je ook met bottelsuiker kan carboniseren in een bright tank? Er wordt veel gesproken over bottelsuiker en afvullen in blik en dat blik de druk niet aan kan. Natuurlijk carboniseren in bright tank en daarna afvullen in blik is dan een mogelijkheid?

Jacques

Citaat van: brucero op 05-12-2018  07:25 uWeet er iemand waarvoor zo een Brite Tank dient, en wat het verschil is met een CCT, buiten het feit dat de één conisch is en de andere niet.
https://www.ssbrewtech.com/collections/brite-tanks/products/brite-tank-10-gallon

Een brite beer tank (in het Nederlands een helderbiertank) dient om bieren uit verschillende CCT's met elkaar te vermengen. Het blenden van brouwsels is heel gebruikelijk in grotere brouwerijen.

Ik weet dat er crafbrouwerijen zijn die een helderbierbeer tank gebruiken voor het mengen van bottelgist, opgelost bottelsuiker en te bottelen bier om het meteen daarna te bottelen.

Zie ook www.beertanks.eu/nl/offer/tanks/bright-beer-tanks/ (een Nederlandstalige link)


Op Morebeer vind je een verhaal waarom een dergelijke tank voor een hobbybrouwer gebruikt zou kunnen worden.
https://www.morebeer.com/articles/brite_tanks_pro_tanks_fermenters_conicalsRoyB

Citaat van: Barmosa op 05-12-2018  08:27 uIk vraag mij of of je ook met bottelsuiker kan carboniseren in een bright tank? Er wordt veel gesproken over bottelsuiker en afvullen in blik en dat blik de druk niet aan kan. Natuurlijk carboniseren in bright tank en daarna afvullen in blik is dan een mogelijkheid?

Waarom zou je? Als je toch al geld investeert in een brite tank dan kun moet je natuurlijk ook een CO2 cilinder nemen. Daarmee kun je zelf carboniseren met een veel grotere nauwkeurigheid, en rondpompen van je bier wordt zonder CO2 lastig.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.