Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


BONK 2018 - C3 - Weizenbock

Gestart door Thamerdal, 07-10-2018 20:59 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thamerdal

Derde plaats in de C klasse, ondanks dat ik getwijfeld heb om hem in de V-klasse in te sturen, vanwege te hoge bitterheid.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk2018-059
Naam receptMijn hoppige weizen BONK18
Brouwdatum04-06-2018
BierstijlWeizen
Volume32,0 l
Begin SG1,059 SG
Eind SG1,009 SG
Schijnbare vergistingsgraad84,7%
Alcoholgehalte6,5 vol.%
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)40 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
30,00 lWater uit Uithoorn PWN
3,40 gGips - CaSO4
11,50 mlMelkzuur
17,85 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
40 mg/l9 mg/l85 mg/l147 mg/l110 mg/l49 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,00 kgWhiteSwaen tarwemoutDe Swaen4 EBC50,0 %
5,00 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC50,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust45,0 °C1 min.15 min.3,0 l/kg
Amylaserust67,0 °C15 min.60 min.3,0 l/kg
Uitmaischen78,0 °C5 min.5 min.3,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
50,0 gHueller Bitterpellets5,7%60 min.28,0 IBU
60,0 gHallertau Mittelfrüh 4,2%bellen4,2%20 min.7,6 IBU
40,0 gHallertau Mittelfrüh 4,2%bellen4,2%5 min.2,5 IBU
30,0 gSmaragdpellets5,0%5 min.2,5 IBU
70,0 gSmaragdpellets5,0%koudhop0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
20 gramBavarian Wheat (B49)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,011 SG
Schijnbare vergistingsgraad81,4%
Temp. nagisting20,0 °C
Start lagering04-07-2018
Temp. lagering10,0 °C


Wolter

Gefeliciteerd! Mooi resultaat en recept.

Jacques

Gefeliciteerd!

En bedankt voor het delen van het recept.

Martijn0172

Gefeliciteerd met je prestatie! Ik vroeg me wel af, ik ben namelijk niet heel goed met de verschillende bierstijlen, wat dit recept een weizenbock maakt ipv een weizen? Als ik google op de stijl weizenbock is het toevoegen van caramouten gebruikelijk? Lees dit ajb niet als kritiek, maar als leermomentje voor mij  ;D

Thamerdal

Citaat van: Martijn0172 op 08-10-2018  09:44 uGefeliciteerd met je prestatie! Ik vroeg me wel af, ik ben namelijk niet heel goed met de verschillende bierstijlen, wat dit recept een weizenbock maakt ipv een weizen? Als ik google op de stijl weizenbock is het toevoegen van caramouten gebruikelijk? Lees dit ajb niet als kritiek, maar als leermomentje voor mij  ;D
Het is qua stijl/recept ook geen Weizenbock  ;D
Zo heb ik een Bockbier ook wel eens als een Dubbel ingestuurd met een goede score.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.