Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


En nog een nieuwe brouwer: Nick

Gestart door Nick H., 14-05-2018 23:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nick H.

Ik ben Nick Hoeppermans, 57 jaar en wonend in het mooie Zuid-Limburg. Na een druk, druk, druk leven ben ik nu in een rustiger vaarwater en heb tijd voor nieuwe dingen. In 2017 had ik het idee opgevat te gaan brouwen en heb dus ook veel gelezen op dit forum. Wat een bak informatie. En omdat ik zoveel van jullie mag weten en leren, is het wellicht netjes om me ook even voor te stellen.

Ik nam wat brouwspulletjes over van iemand in de regio en heb in november 2017 mijn eerste biertje gebrouwen: een quadrupel! En inderdaad... niet best. Intussen ook betere biertjes gebrouwen en gelukkig benader ik al steeds beter mijn doelstellingen. Ik drink zeer gematigd, dus géén kwantiteit maar kwaliteit. En zo brouw ik dus ook voorlopig, kleine hoeveelheden, maar elke twee weken zodat ik veel kan leren.

En omdat ik nog nooit een uitdaging uit de weg ben gegaan ook maar een gose gebrouwen voor de wedstrijd van Brand (voldeed in ieder geval aan de meetbare criteria).

Tot nu tu heb ik wellicht te moeilijke bieren gebrouwen, onder andere Vlaams Rood, Lentebock, Gose, Weizen, Dubbel, Tripel,  Quadrupel en een Stout. Daar heb ik in ieder geval van geleerd eerst maar eens wat "eenvoudiger" bier brouwen zodat ik ook echt het proces leer beheersen.

Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om informatie te vinden over een bier uit Noord-Frankrijk dat ik zou willen brouwen. Ik heb het in het verleden twee keer gedronken in de buurt van Calais, een "2 Caps" van Brasserie des 2 caps. Is het een Bière de Garde of een Belgisch Zwaar Blond? Wie kent het en kan mij in de goede richting sturen voor een recept? Alvast bedankt, Nick

Ger Debije

Hoi Nick
Welkom op het forum wij zullen mekaar nog wel vaker treffen

Gr Ger

tdp

Nick,

Welkom op het forum. De smaak al goed te pakken zo te zien. Heb even op de site van Brasserie de 2 Caps gekeken en kwam het volgende tegen:
2 Caps
Real Blond Ale

A combination of strength and subtlety. A pure malt beer with a wide palette of flavours to drink as an aperitif or to be served with country-style cooking (mussels and chips, herrings, poultry, stews etc.).

Lijkt dus een volmout blond bier.

Nick H.

Dank je voor je hulp bij de interpretatie. Dan zal ik eens een recept opstellen en in de juiste rubriek voorleggen aan de leden.
Ik heb ideeën genoeg voor lekkere biertjes.  :proost:

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.