Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Voorjaarsbock

Gestart door Edolem, 03-01-2018 14:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edolem

Ik wil een voorjaarsbock brouwen. Ik denk dat ik wat pilsmout eruit gooi en vervang door 3% of zo suiker. Moet lekker volle lichte voorjaarsbock worden voor pasen. SHOOT!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk13
Naam receptVoorjaarsbok
Brouwdatum24-01-2015
BierstijlMeibock en Blonde bock
Volume21,0
Begin SG1,070 SG
Eind SG1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad71,4%
Alcoholgehalte6,5 vol.%
Berekende kleur (Morey)17 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
23,53 lWater uit Zutphen
29,94 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,68 kgVienna moutWeyermann7 EBC43,9 %
1,84 kgMünchenermoutDingemans15 EBC21,9 %
1,84 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC21,9 %
1,03 kgPilsmoutDingemans3 EBC12,3 %
0,00 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC0,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.10 min.2,8 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.60 min.2,8 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.2,8 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
25,0 gPerlepellets8,0%60 min.26,4 IBU
12,5 gPerlepellets8,0%30 min.6,7 IBU
31,3 gSaazbellen3,8%10 min.2,8 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
50,0 gSafLager German Lager (S-189)ondergist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting12,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,025 SG
Schijnbare vergistingsgraad64,3%
Start nagisting31-01-2015
Temp. nagisting12,0 °C
Start lagering09-02-2015
Temp. lagering0,0 °C


Christiaan S

Ik zou zeggen gewoon doen. Het recept ziet er wat mij betreft prima uit.

Richard3

29 liter spoelwater, is dat juist?

Edolem

Tsja nee, denk foutje in software.
Voor doordrinkbaarheid een paar % suiker toevoegen denk ik.
Perle misschien ook later als aromahop inzetten samen of zelfs zonder Saaz


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.