Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Ideaal waterprofiel?

Gestart door Enos, 29-07-2017 00:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Enos

Wat is nu een gemiddeld of evt een ideaal waterprofiel om een bier te brouwen, en is het wel aan te passen.
Ja de zuurtegraad ok maar dat is 1 punt.
Bij mij komt dit uit de kraan opgevraagd bij WMD
Ca  52
Mg  5.4
Na  11
HCO3  170
Cl  15
SO4  4.9
pH  7.8
D  8.5

Ben benieuwd is dit redelijk water?

hansHalberstadt

Na  11 heeft geen nut en HCO3  170 is nadelig voor de juiste pH vooral bij lichte bieren. Ca en Mg zijn nodig/nuttig voor de gist en het maischproces.

Jacques

Citaat van: Enos op 29-07-2017  00:16 uWat is nu een gemiddeld of evt een ideaal waterprofiel om een bier te brouwen, en is het wel aan te passen.
Ja de zuurtegraad ok maar dat is 1 punt.
Bij mij komt dit uit de kraan opgevraagd bij WMD
Ca  52
Mg  5.4
Na  11
HCO3  170
Cl  15
SO4  4.9
pH  7.8
D  8.5

Ben benieuwd is dit redelijk water?

Ligt er aan wat je wilt brouwen. Ik raad je aan de zoekfunctie van het forum te gebruiken of te kijken bij de tag brouwwater.

Je kunt ook meteen naar de pagina van Bru'n Water.


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.