Vergisting in nieuwe Ss Brewtech Chronical BME met FTSs. Hoe verder?

Gestart door KooTjoo, 09-04-2017 12:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KooTjoo



Voor het eerst vergisten in mijn nieuwe Ss Brewtech met FTSs. Ik heb mijn oude Wunderbar met hierin een waterbak waar de pomp in ligt gekoppeld aan de koelspiraal. Het ziet er allemaal goed uit. Na 5 uur veel activiteit in waterslot en temperatuur mooi constant op ongeveer 19 graden. Kan iemand mij helpen met de volgende vragen:

1. Wanneer ga ik gist aftappen?
2. Wat doe ik met de temperatuur en op welk moment?

bastiaanD

Citaat van: KooTjoo op 09-04-2017  12:38 u1. Wanneer ga ik gist aftappen?
2. Wat doe ik met de temperatuur en op welk moment?

Gist aftappen doe ik na 24 en 48 uur, daarna weer na ongeveer een week. Maar de sleutel is doorgaan zolang je nog slurrie aftapt.

Temperatuur is afhankelijk van het bier dat je brouwt, maar veel brouwers verhogen het naar het eind van de vergisting met een paar graden.

KooTjoo

Citaat van: bastiaanD op 09-04-2017  19:11 uTemperatuur is afhankelijk van het bier dat je brouwt, maar veel brouwers verhogen het naar het eind van de vergisting met een paar graden.

Het is een simpel Belgisch Blondje met T-58 en ongeveer 6% alcohol.

Underdike

Wij doen 4 dagen constant op 20 graden, en dan 5 dagen steeds dagelijks één graad erbij, en dan 20 vasthouden tot cold-crashen 2 dagen voor het bottelen.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.