Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Krausen verdwijnt niet

Gestart door Lutz, 14-10-2016 20:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lutz

Hallo!

Normaal gezien hevel ik mijn gistend wort over naar een schoon gistvat als ik gaten bespeur in het schuim bovenop. Ik heb nu echter al twee maal voorgehad dat het schuim niet verdwijnt maar dat het bier wel vlot vergist.

Iemand een idee hoe dat komt? Misschien zeer vitele gist toegevoegd.

Heeft het nut om uitgegist bier nog enkele dagen/weken te laten staan in een proper gistvat? Ik bottel altijd meteen als het uitgegist is.

Groeten.

Bart

William

Of Krausen wel of niet verdwijnt is ook afhankelijk van de gebruikte gist. Heb je dit misschien tweemaal waargenomen bij dezelfde gist? Zo ja, welke?

Lutz

Eenmaal Westmalle en een keer hoegaarden. Westmalle verdwijnt normaal gezien wel. Hoe lang zou ik wachten met overhevelen? Of zou ik niet overhevelen?

William

Ik laat het moment van overhevelen niet afhangen van wel of geen schuim op het bier maar van de vergistingsactiviteit of vergistingsgraad.

Of schuim wel of niet blijft staan kan ook komen door bv aantal IBUs.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.