Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Verschil alcohol wijn en bier?

Gestart door alrikdew, 12-05-2014 10:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

alrikdew

Qanneer ik een liter wijn van 11% heb gedronken heb ik nog nergens last van. Drink ik op een avondje een liter bier van 8%, dan sta ik te tollen op mijn benen. Toch heb ik verhoudingsgewijs minder alcohol in mijn bloed zitten. Ik had het met Sint Maarten hier over zaterdag en wij dachten dat dit wel een mooie vraag zou zijn voor op het forum: Hoe kan dat? Wat zorgt er voor dat de alcohol eerder merkbaar is?

Oscar

Citaat van: alrikdew op 12-05-2014  10:30 uWat zorgt er voor dat de alcohol eerder merkbaar is?

Koolzuur? Drink eens een liter champagne op... :)

bierinjisp

De wijze waarop je het nuttigt? (snelheid waarmee je het drinkt)

Of zitten er gewoon kwalitatief betere alcoholen in bier waardoor je eerder staat te tollen.  ;D
Je moet natuurlijk ook geen wijn drinken.

homoeccentricus

Volgens mij is alcohol alcohol. Onafhankelijk van het type drank heb je uiteindelijk evenveel alcohol in je bloed. Het verschil ligt hem in de opnamesnelheid in het bloed, en die zou inderdaad. wel eens door het koolzuurgas kunnen worden beinvloed.

Volgens dit artikel veroorzaakt CO2  druk in de maag en versnelt daardoor de opname van bloed door de maagwand: http://thehealthydrinker.com/2011/03/whycarbonated-drinks-get-you-drunk-faster/.

Maar volgens een ander artikel (http://www.streetdirectory.com/food_editorials/beverages/alcoholic_drinks/common_alcohol_myths_revealed.html) vergroot de CO2 de opening naar de dunne darm, waardoor de alcohol sneller door de darm wordt opgenomen.

Het kan ook beide zijn, natuurlijk.

wilbertd

Citaat van: homoeccentricus op 12-05-2014  14:06 uVolgens mij is alcohol alcohol. Onafhankelijk van het type drank heb je uiteindelijk evenveel alcohol in je bloed. Het verschil ligt hem in de opnamesnelheid in het bloed, en die zou inderdaad. wel eens door het koolzuurgas kunnen worden be├»nvloed.

Volgens dit artikel veroorzaakt CO2  druk in de maag en versnelt daardoor de opname van bloed door de maagwand: http://thehealthydrinker.com/2011/03/whycarbonated-drinks-get-you-drunk-faster/.

Maar volgens een ander artikel (http://www.streetdirectory.com/food_editorials/beverages/alcoholic_drinks/common_alcohol_myths_revealed.html) vergroot de CO2 de opening naar de dunne darm, waardoor de alcohol sneller door de darm wordt opgenomen.

Het kan ook beide zijn, natuurlijk.

Of door de vele koolzuurbellen in de mond (groter oppervlak) kan er meer alcohol verdampen die je vervolgens inademt en door de longen sneller in je bloedbaan gebracht worden en je dus sneller dronken wordt.

alrikdew

Hmm ik vind de verklaring van homeccentricus denk ik het meest aannemelijk!

Bedankt! Nu heb ik weer een leuk feitje voor op verjaardagen

Jukkie

Hier een linkje over de invloed van bubbels op de opname van alcohol. Behalve een aardig verhaal staat er ook een vermakelijk filmpje op :)

http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/12/31/258588280/does-champagne-actually-get-you-drunker

Vergelijkbare Topics (7)

1461

Reacties: 20
Gelezen: 13858

37411

Reacties: 70
Gelezen: 15437

23463

Reacties: 3
Gelezen: 2827

17392

Reacties: 26
Gelezen: 10540

11846

Reacties: 8
Gelezen: 3464

4538

Reacties: 1
Gelezen: 2120

39929

Reacties: 13
Gelezen: 2779


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.