Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Han Hidalgo, Biertapas

Gestart door Jacques, 27-12-2012 23:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques



Biertapas, fingerfood met en bij bier, geschreven door Han Hildalgo


1e druk
Jaar uitgifte: 2011
Naam uitgever en plaats vestiging uitgever: Uitgeverij Terra Lannoo BV, Arnhem
ISBN nr.: 978-90-8989-365-9

Aantal pagina's: 128

Kostprijs: € 14,99

Onderwerp boek (bierbrouwen, bierproeven, beschrijving bieren, brouwapparatuur, grondstoffen, enz.): Koken met bier en combinaties bier en gerechten.


Beschrijving/bespreking boek:
Het boek is geschreven door de bekende webmaster van Biercuisine. Al jaren kookt Han Hildalgo met bier. Diverse keren heb ik mogen genieten van zijn kookkunsten. Meestal ging het dan om kleine gerechtjes. In dit boekje beschrijft Han een aantal van deze gerechtjes. De gerechtjes zijn zeer professioneel gefotografeerd door Joris Luyten waardoor het water in je mond loopt.
De voorkant van het boekje valt op. Het bestaat uit een dikke kartonnen kaft met een uitgestanst Duvelglas. Door het venster zie je foto met gespietste garnalen.

Voor de gerechten zijn 4 tot 7 ingrediënten nodig die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn. Je hoeft dus niet allerlei delicatessenzaken af te lopen.
Naast een beschrijving van de recepten is er ook een hoofdstuk over biertypen en eentje over de combinatie van gerechten met bier. Daarnaast worden er tips gegeven over koken met bier.

Het aantal gerechten dat in het boekje beschreven zijn heb ik niet geteld, maar als rechtgeaarde bourgondiër kan ik in ieder geval een tijdje vooruit.


Wat vind je goed aan dit boek?
De eenvoud van de recepten en de mooie foto's die uitnodigen om de gerechten ook daadwerkelijk te maken.

Wat vind je minder goed aan dit boek?
De introductie van de term "Amber" voor het biertype Belgische pale ale ook Speciale Belge genoemd.

Voor wie is het boek bedoeld (beginners, gevorderden, experts)?
Voor alle smulpapen die ook bierliefhebber zijn.

Eindcijfer boek (een rapportcijfer van 1 tot en met 10): 9

davadox

Enkele weken geleden wat andere bierboeken aangeschaft en met de kerstmis gekookt met bier wat echt leuk en lekker is.
Deze ook eens gaan bestellen.
Misschien leuk om een sectie te openen waar je gerechten met bier kunt plaatsen Jacques want het is echt hot.

seed7

Eigenlijk ben ik altijd een beetje huiverig voor het bitter in het bier om er mee te koken. Ok, er gaat wat door het pannuhkoekuh beslag en er gaat ook altijd een beugeltje in de Cobb (Bar-B-Q). Misschien toch maar een lezen hoe een Chef het doet,

s7.

davadox

Valt wel mee hoor met de bitterheid.
Een Cobb is wel tof trouwens.

heijligers

Citaat van: davadox op 30-12-2012  00:48 uEen Cobb is wel tof trouwens.
Zeker, wij hebben onze cobb met kerst nog aangehad  :D Lekker

RobinB

Of je gebruikt bieren die nauwelijks bitter zijn, Rodenbach Grand Cru in stoofvlees bijvoorbeeld. :)

Jacques

Citaat van: RobinB op 30-12-2012  12:06 uOf je gebruikt bieren die nauwelijks bitter zijn, Rodenbach Grand Cru in stoofvlees bijvoorbeeld. :)

Er zijn wel meer bieren die weinig bitter bevatten.

Afgelopen kerst heb ik een lamsstoverij gemaakt met een zelfgebrouwen moutig en bitter bier. De bitterheid stoorde helemaal niet. Komt denk ik ook door de moutigheid die een mooie tegenwicht geeft. Bier gaat heel goed in de keuken.

RobinB

Citaat van: Jacques op 30-12-2012  21:59 uEr zijn wel meer bieren die weinig bitter bevatten.

Uiteraard, daarom was het maar een voorbeeld. :)

Jacques

Citaat van: RobinB op 30-12-2012  22:11 uUiteraard, daarom was het maar een voorbeeld. :)

Klopt. Zelf vind ik witbier ook fijn om te gebruiken bij visgerechten. Ook een biertype met weinig bitterheid.

Han noemt in zijn boekje meer biertypen, ook meer bittere, waarmee gekookt kan worden. Het gaat om de combinatie. Donkere karamelachtige bieren passen goed met wild, gevogelte (eend en dergelijke), paté, spek en bacon.
Voor meer suggesties verwijs ik naar het boekje...

RobinB

Ik zou me kunnen voorstellen dat een flink hoppige IPA best een aardige salade dressing kan zijn. :)

Jacques

Citaat van: RobinB op 30-12-2012  23:50 uIk zou me kunnen voorstellen dat een flink hoppige IPA best een aardige salade dressing kan zijn. :)

Heel goed! Wordt ook gesuggereerd. Het is echt een leuk boekje.

RobinB


davadox

Citaat van: RobinB op 30-12-2012  23:50 uIk zou me kunnen voorstellen dat een flink hoppige IPA best een aardige salade dressing kan zijn. :)
Ik heb een boekje met een biervinagrette, als ik over een poosje weer wat meer tijd heb zal ik wel eens wat gerechten gaan posten.

Vergelijkbare Topics (2)

11257

Reacties: 0
Gelezen: 4503

22367

Reacties: 0
Gelezen: 4016


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.