Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Excursie met het Groninger Biergilde naar de Jeverbrouwerij

Gestart door toon van den broek, 31-03-2012 15:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

toon van den broek

Het is altijd mooi om op excursie te gaan naar een proffesionele brouwerij. Je proeft en ruikt dan de sfeer en doet als hobbybrouwer altijd weer inspiratie op.
Veel van onze Gildeleden waren nog zelden in een grote brouwerij geweest en omdat we in de buurt van Groningen geen grote brouwerijen hebben naar Jever in NW Duitsland gereden (plm. 1,5uur).
Jever brouwt het bitterste pilsner van Duitsland en we hadden het al regelmatig gedronken: een goed bier van net onder de 5% alc. en lekker frisbitter.
Vind het persoonlijk veel lekkerder dan de Nederlandse pilsen die toch wel veel saaier en moutiger of zelfs een tikje zoetig zijn (Amstel).
Jever is een oud stadje waarvan de brouwerij de grootste industrie is.  Behoort alweer een jaar of 6 tot de Radeberger Gruppe die dan weer deel uitmaakt van het Oetker-imperium.
Excursie is absoluut matig. Er is een biermuseum bij wat aardig is, maar de rondleiding zelf beperkte zich tot een haastige blik in de brouwzaal (920hl/8x per dag) vanachter glas, een etalageruit waarachter bierflesjes een houdbaarheids/lichtproef ondergingen en de bottelarij. Het was duidelijk dat ze geen mensen in de productieruimten toelieten.
Dus geen aanrader om eens langs te gaan. Weinig te zien/ niks te leren.
Gelukkig was de rest van de dag wel weer erg gezellig samen...
Groet, Toon.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.