Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Narziß, Ludwig. ' "Abriss der Bierbrauerei", 7e druk

Gestart door Eduard, 24-11-2004 22:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Eduard

<a href="http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=691&url=http://www.bol.com/nl/p/Duitse-boeken/abriss-der-bierbrauerei/1001004008712710/index.html&f=TXL&name=bespreek"></a>

Klik op het plaatje om dit boek te bestellenJa!

Nu al heb ik 'm binnen, de 7e druk van "Abriss der Bierbrauerei", nog geen week geleden besteld bij http://www.bol.de/ ! Het boek bevat bijna 450 bladzijden en lijkt op het eerste gezicht al een schat aan informatie te bieden. Geheel tegen de Duitse gewoonte in gebruikt Narziß korte en bondige zinnen om zijn punten duidelijk te maken. Dit alleen maakt het boek redelijk gemakkelijk te lezen voor ons 'Käseköpfe'.

De hoofdstukken zijn overzichtelijk ingedeeld, in dezelfde volgorde als die de bieringrediënten volgen vanaf het zaaien als gerst tot het proeven door de bierdrinker. Ook staat er veel informatie over granen en mouten in dit boek. Dit onderwerp heb ik in mijn in bescheiden aantal uitblinkende andere bierbrouwboeken amper belicht gezien. Nu ben ik maar wat blij dat mijn vriendin haar scheikundeboeken nog niet heeft verkocht, want ik ga ze nodig hebben! Veel informatie over bestanddelen van gerst en gerstemout, de werking, etc. Wat wel jammer is, is dat het boek slechts 2 plaatjes bevat, en die staan op de kaft. Het wordt nog flink internetten om mooie plaatjes van graankorrels te zien, verbindingen van enzymen, etc om abstracte gegevens enigszins te kunnen concretiseren.

Het laatste hoofdstuk bevat overigens nieuwigheidjes die nog onbelicht waren in de vorige druk van 1995, zoals het gebruik van kunststof flessen en nieuwe technologiën op het gebied van filteren, mout pletten, gistbeheer, etc. etc. Dit hoofdstuk alleen al beslaat 40 pagina's.

Deze beste mijnheer Prof. Dr. Agr. Ludwig Narziß heeft op zijn 79ste levensjaar nog een mooi boek weggezet.

Groeten uit donker, dooiend Oslo

Eduard  samenvol

Vergelijkbare Topics (2)

2111

Reacties: 188
Gelezen: 120454


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.