Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 10 E3 - Karmeliet Tripel - Dodo

Gestart door jurgenfd, 13-06-2010 13:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurgenfd

Deze inzending begon als een club experiment om samen te oefenen om een kloon bier te brouwen voor de Open Nederlandse Kampioenschappen 2010. De orginele Triple karmeliet is van Brouwerij Bosteels. Het club recept is voornamelijk door William Kloek samengesteld en de Dodo variant staat zoals gebruikelijk bij de gedetailleerde recepten hier en hieronder.

Er waren 22 ingestuurde bieren in de categorie van deze kloon. De kloon won de derde prijs op het ONK 2010. Gisteren hebben mijn vader en ik de tweede versie van de kloon gebrouwen.

De bovenstaande tekst is afkomstig van mijn 'Assortiment'.

Jacques

Hoi Jurgen,

Bedankt voor het plaatsen van ook dit recept.

Hoeveel gist heb je gebruikt voor hoeveel liter wort?

jelle

Wat was het commentaar van de keurmeester?

Die 18 bieren waren die van het clubkampioenschap?

Groet Jelle

jurgenfd

Citaat van: Jacques op 13-06-2010  13:46 uHoeveel gist heb je gebruikt voor hoeveel liter wort?

Twee zakjes T-58 voor 45 liter. Gisteren heb ik er 4 zakjes voor 39 liter ingedaan.

Citaat van: jelle op 13-06-2010  17:55 uWat was het commentaar van de keurmeester?

CiteerGoed bier, prima in balans. Veel overeenkomsten met de Triple Karmeliet. Verder geen opmerkingen.

Bij mijn Stoombier hadden de keurmeesters veel meer beschreven, zie aangepaste draad daar.

Er stonden 2 namen in het vakjes voor Keurmeesters/Stewards. Is het gebruikelijk is om die hier te vermelden? Er staan ook twee handtekeningen achterop dus ik neem aan dat dat de 2 Keurmeesters waren en niet Stewards?
Gerelateerd, ik neem aan dat de naam van de inzender pas na het blind keuren op het keuringsformulier op de achterkant vermeld word?

Citaat van: jelle op 13-06-2010  17:55 uDie 18 bieren waren die van het clubkampioenschap?

Oeps, ik bedoelde te zeggen 22 inzendingen in de kloonbier categorie voor het ONK. Ik heb het aangepast, dank je!

Jacques

Citaat van: jurgenfd op 13-06-2010  22:14 uTwee zakjes T-58 voor 45 liter. Gisteren heb ik er 4 zakjes voor 39 liter ingedaan.

Dat had je ook vermeld. Ik vroeg je het omdat je bij het stoombier recept 2 zakjes had gebruikt op 15 liter terwijl je ook daar vermelde dat de batch 45 liter was. Dankzij jouw antwoord is er nu geen onduidelijkheid meer. Dank.

HarryL

Ik was wel benieuwd naar het recept, maar helaas een File not found bij het klikken op de link.

Orangeloo

Ik zou deze nemen:
Citaat van: orangeloo op 11-03-2015  22:52 uIk denk dan dat het er zo uit gaat zien:

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptOrange Karma
Kenmerknr 095 15/05
Brouwdatum30-4-2015
BiertypeTripel
Aantal liters15
Gewenst begin SG1081 (8,7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement71,7%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal benodigd brouwwater30,2 liter
Maischdikte3,2 l/kg
Maischwater17,9 liter
Spoelwater12,3 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur11 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid21 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC53,3 %3,314 kg3 EBC
Tarwemout13,3 %0,827 kg3 EBC
Havermout10,0 %0,622 kg3 EBC
Gerstevlokken6,6 %0,410 kg4 EBC
Tarwevlokken3,4 %0,211 kg4 EBC
Havervlokken3,4 %0,211 kg4 EBC
Kristalsuiker10,0 %0,622 kg0 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Saaz (USA)(Kopie)3,1 %34 gr60 minuten13 EBU
Saaz (USA)(Kopie)3,1 %17 gr20 minuten4 EBU
Styrian Golding3,1 %50 gr10 minuten7 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort3463 Forbidden Fruit Yeast
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter2000 ml
Beluchtingstijd24 uur
Temperatuur giststarter24°C
GistvoedingGistvoedingscomplex Wyeast
Hoeveelheid3 gram

Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
150°C30 minuten3,2 l/kg
264°C60 minuten3,2 l/kg
373°C20 minuten3,2 l/kg
478°C5 minuten3,2 l/kg


Sjoerd


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.