Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 10 A2 - Weizen - PietO

Gestart door PietO, 09-06-2010 23:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PietO

Op verzoek van Jacques hierbij ook mijn recept. Gelukkig was de definitie van mijn lichte tarwemout niet juist (te laag max. extraheerbaar) zodat bij de hoge tarwemout storting, de Weizen veel te zwaar uitviel; mogelijk houden de keurmeesters toch van zware bieren net buiten de klasse definitie  ;D

Het keuringsformulier is nog niet binnen zodat ik alleen weet dat dit bier 91 punten gehaald heeft; wel dat er na 6 uur een blow-off nodig was!!

Batch plan
OmschrijvingWaarde
Naam receptWitte Trappist
Brouwdatum31 maart 2010
BiertypeWeizen
Volume28,0 liter
Gewenst begin SG1052
Berekende kleur6,3 EBC
Berekende bitterheid12 IBU

Batch info
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater39,9 liter
Beslagdikte4,0 l/kg
Maischwater24,1 liter
Spoelwater6,8 liter
Kooktijd60 min.
Gemeten begin SG1062
Gemeten eind SG1014
Bottelsuiker6,7 gr/l
Berekende alc.6,7 vol%l
CO2 druk bij 20 graden2,6 bar

Granen en Suikers
Ingrediëntkleur (EBC)% in stortgewicht (gr)
Pilsmout3442620
Tarwemout3563402

Maischschema
OmschrijvingTemperatuur (gr. C)Rust tijd (min)
1e rust4110
2e rust5215
3e rust6230
4e rust7220
5e rust785

Hop
Ingrediënt% alfazuurTypeKooktijd (min)Gewicht (g)Bitterheidsbijdrage (IBU)
Magnum12Bloemen601412

Kruiden
IngrediëntGewicht (gr)Kooktijd (min)Behandeling
Melkzuur13--maischwater tot pH=5,5

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortWitte LaTrappe
GistvormCryoparel
Starter SG1003
Starter volume1242 ml
X2-tijd3,5 uur
Rendement8 %
Afgegoten800 ml
Cellen gepitcht (miljard/liter/plato)0,4

Vergisting
OmschrijvingTemperatuurDuur  (dagen)eind Brixaantal cellen (miljard/liter)
Hoofd-vergisting189----
Tweede-vergisting2078,5--
Lagering15118,4--
Navergisting fles19108,30,25


Hopmans

Gefeliciteerd met je 2e prijs Piet!  :proost2:
Zie ik nu aan het starters SG dat deze prijs het kroontje is op je Fed Batch experimenten?


Jacques

Piet,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.
Mooi dat je ook wat meer informatie geeft over de door jou gebruikte gist en het verloop van de vergisting.

Adrie

Gefeliciteerd, Piet. Schitterend resultaat.

De-Geert

Gefeliciteerd Piet!
Ook mooi om te zien dat fed-batch spoken niet bestaan.

Oxhead

Gefeliciteerd Piet  :hoera: Lekker simpel recept  :biersmile:

RobinB


Vergelijkbare Topics (7)

9488

Reacties: 2
Gelezen: 9596

15509

Reacties: 7
Gelezen: 12807

20385

Gestart door JeroenF


Reacties: 3
Gelezen: 6853

26023

Reacties: 7
Gelezen: 9690


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.