Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Voorstellen: Gerlinde

Gestart door Gerlinde, 07-03-2010 00:24 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gerlinde

Als bierliefhebster loop ik me al jaren af te vragen of dat een beetje te doen zou zijn, zelf bier brouwen. Geregeld gegoogled naar 'bier brouwen' en steeds afgehaakt omdat ik er geen ruimte voor had en omdat het me te ingewikkeld leek.

Heb onlangs besloten om het toch echt eens zelf te gaan proberen. Met veel dingen is 'gewoon beginnen' de beste oplossing. Het lijkt me geweldig om straks lekker in het zonnetje te genieten van mijn zelf gebrouwen biertje. Of om een slok te nemen en het vervolgens over tafel te spugen maar toch mijn eigen eerste biertje te hebben gemaakt  :D

Ga nu eens op zoek naar een geschikt startpakket... Het enthousiasme om er iets van te maken is er.

Verder: woon in Zeeland, hou van metal & industrial muziek, van tuinieren, van Rochefort, Barbar, Orval en Het Waterhuis aan de Bierkant in Gent en werk bij een technische groothandel (altijd handig ;))

William

Welkom op dit forum Gerlinde.

Ik zou zeggen gewoon beginnen. De praktijk is de beste leermeester. Op dit forum zijn er genoeg mensen om jou doorgaans binnen een half uurtje te antwoorden op vragen.

Ook kan het nuttig te zijn om een keer me te kijken bij een hobbybrouwer bij jou in de omgeving (zie ledenkaart menu voor de brouwers in jouw omgeving) of om je aan te sluiten bij een vereninging.

Je zegt dat je in Zeeland woont. Is dat de provincie of de plaats?

Jacques

Gerlinde,

Welkom.

Over de tafel spugen? Dat is pure drankmisbruik!

Als je een beetje hygiënisch werkt zal het allemaal meevallen. Wil je eerst oefenen met een blik of wil je meteen voor het grote werk gaan? Voor dat laatste raad ik je aan de cursus die op deze site staat door te lezen. Je krijgt zo een idee wat er allemaal bij komt brouwen. Bierbrouwen is niet zo moeilijk, het is inderdaad een kwestie van doen (en weten wat je moet doen).

In Zeeland heb je een actieve club van hobbybrouwers: De Deltabouwers. Daar zou ik als ik jou was contact mee zoeken. Heel gezellig is het daar en met een glas bier in je handen kun je er uitgebreid hebben over het brouwen van bier.

Succes!

Gerlinde

Jaques, wat dan? Binnenhouden, als je er maar duizelig van wordt ;)

Heb net de site van de Deltabrouwers gevonden. Super! Zeeland is de provincie trouwens.

Ik denk dat ik maar klein ga beginnen. Kan ik eens goed bekijken wat wat nu is, de basisprincipes leren kennen en vanuit daaruit verder borduren brouwen.

Herman

Welkom Gerlinde,

Leuk dat je ons hebt gevonden, het aantal brouwsters neemt toe. Goede zaak!

Herman

aldo

Ah je houd ook van tuinieren zie ik? Als het brouwen bevalt (vast wel) kan je ook hop gaan verbouwen!

Jacques

Citaat van: Gerlinde op 07-03-2010  00:47 uJaques, wat dan? Binnenhouden, als je er maar duizelig van wordt ;)

Het moet wel heel erg zijn om er ziek van te worden. Bijna altijd krijg je een bier dat redelijk te drinken is. Alleen als je restanten schoonmaakmiddel in je bier hebt zitten is het bier echt niet weg te krijgen. Het kan zuur zijn en als je daar niet van houdt wil dat nog zeggen dat je er ziek van wordt.

Kleine_Schriek

Welkom Gerlinde! Leuk nog een vrouw erbij! Gewoon lekker beginnen en veel vragen hier! Dan worden je bier al snel zo lekker, dat je eigenlijk niets meer wilt kopen ha ha.  :proost:

Antoinette

SeekingBeer

Hallo Gerlinde, welkom!

Volgens mij kan je het best met zo'n blik moutextract siroop beginnen, koop er ook direct een zakje moutextract poeder bij en leg dat in de kast.

Gebruiksaanwijzing en gist komen altijd mee met zo'n blik.

En dan gewoon brouwen, in de dagen dat het bier in de drinkfles staat om te rijpen & op koolzuur te komen kan je het internet afsnuffelen naar recepten met alleen moutextract poeder.

Niet opgeven als het een keer mislukt, heb ik ook gedaan en daarom ben ik 10 jaar te laat met brouwen begonnen!

Gerlinde

Super :)

Jaques, dat is een hele geruststelling!

Aldo, heb even gegoogled maar het lijkt me om mee te beginnen een ideale afscheiding tussen ons huis en dat van de buren. Wist niet dat hop zo snel groeide en zo hoog werd.

Antoinette, een echte bierbrouwende vrouw  :proost2:

Seekingbeer, je hebt helemaal gelijk! Ik bak tegenwoordig mijn eigen pizza's en brood en friet en kweek mijn eigen groente en dat is echt 10 keer lekkerder en leuker dan het kopen bij de supermarkt. Baal er nu ook van dat ik dat niet eerder heb gedaan. Zal met bier toch ook wel zo zijn dan  :biersmile:

Kleine_Schriek

 :proost2: terug! Ik ben zelf ook met blikbrouwen begonnen, samen met manlief. Na vijf blikken de spullen voor graan aangeschaft en vol vertrouwen vijf lekkere brouwsels gemaakt. Toen kwam het in het slob door andere hobbies en 13 jaar later zijn we weer begonnen.

Nu is het meer mijn hobby en hij brouwt lekker mee. Hij vindt het proeven en leegdrinken totaal geen probleem  ;D :biersmile: En schroten en de zware spullen tillen is ook zijn taak. Ik bedenk de recepten, regel de spullen en babbel hier het forum vol ha ha.

Het is gewoon een ontzettend leuke hobby! En samen met andere mede-brouwers uit de omgeving brouwsels proeven en ervaringen uitwisselen is ook erg leuk.

goom


Leeghwater

Citaat van: Gerlinde op 07-03-2010  00:24 uwerk bij een technische groothandel (altijd handig ;))

Goh naast collega brouwer ook een collega? Welke groothandel?
Welkom hier...
En weet je al welk bier het wordt?

Ronnie

Ha, Gerlinde, een Zeeuwin!

es wat anders dan een Leeuwin!

Welkom zeg. Je weet Vlaanderen is niet ver van zeeland ligt hé! Bij ons in Doorslaar, deelgemeente van Lokeren zijn een dik pak Zeeuwen lid! Althans van dat stukje Zeeland dat aan onze grens paalt. Ik weet niet of je op dat eiland of in dat stukje onder de Schelde woont. (Dat stukje dat eigenlijk bij Vlaanderen had moeten horen)  >:D

Amuseer je goed hier en zak af en toe maar es af naar ons!

Ronnie

Gerlinde, ben nog iets vergeten: komende vrijdag 12/3 om 20 uur in ons gezellig lokaaltje: Alles wat je wil wten over mout en mouterij, door Hugo Laget, brouwingenieur. Hopelijk zijn onze 3 brouwsters er ook.
website van onze gilde: http://www.reynaertwijnenbiergilde.be/

Hopmans

Citaat van: Ronnie op 10-03-2010  18:36 uDat stukje dat eigenlijk bij Vlaanderen had moeten horen
Ho ho, heel Belgie en een deel van Frans Vlaanderen had bij Nederland moeten horen.

 :lessmile:


broeder

hoi...
Welkom bij de club. Doet deugd dat er steeds meer meiden/vrouwen voor bier kiezen... en dan ook nog brouwen :hoera:
Je biersmaak? staat mij wel aan: Rochefort m.n.: 12 en Orval, probeer ook eens de Malheur 10 ook zo'n topper.
Succes met je brouwpogingen en geniet... vol trots je eigen sapje :proost:
groet, Broeder Willem

Albertus

Citaat van: Hopmans op 10-03-2010  19:41 uHo ho, heel Belgie en een deel van Frans Vlaanderen had bij Nederland moeten horen.

Behalve die slecht Frans sprekende Walen. ;D

Bert

Ronnie

Citaat van: Hopmans op 10-03-2010  19:41 uHo ho, heel België en een deel van Frans Vlaanderen had bij Nederland moeten horen.

Hier zijn we weer hihi.. of omgekeerd Hoppie?
Je weet toch de oorspronkelijke betekenis van Belgica? (zoals de Romeinen het noemden): Belgica = << De lage landen bij de zee>>

JeroenCV


EBC

De Deltabrouwers geven elk jaar een zeer goede brouwcursus, maar ja, die start in september...

Gerlinde

Citaat van: Ronnie op 10-03-2010 &nbsp;18:36 uHa, Gerlinde, een Zeeuwin!

es wat anders dan een Leeuwin!

Welkom zeg. Je weet Vlaanderen is niet ver van zeeland ligt hé! Bij ons in Doorslaar, deelgemeente van Lokeren zijn een dik pak Zeeuwen lid! Althans van dat stukje Zeeland dat aan onze grens paalt. Ik weet niet of je op dat eiland of in dat stukje onder de Schelde woont. (Dat stukje dat eigenlijk bij Vlaanderen had moeten horen)  >:D

Amuseer je goed hier en zak af en toe maar es af naar ons!


Daar kom ik net vandaan. Heb zes jaar met heel veel plezier in Zeeuws Vlaanderen gewoond. Echter 160 km per dag aan woon-werk afstand begon me tegen te staan dus ik woon nu in Tholen... Helaas verder van België, we kwamen daar erg vaak & graag.

Ronnie, lijkt me echt heel tof ik kijk net op jullie site en het ziet er erg gezellig uit. Heb twee erg kleine kinderen dus op zaterdagavond heen en weer rijden naar België  is geen optie... helaas.

Leeghwater, een kleine groothandel gespecialiseerd in snelkoppelingen en aanverwante artikelen. Jij?

PietO

Citaat van: Gerlinde op 10-03-2010 &nbsp;23:20 uEchter 160 km per dag aan woon-werk afstand begon me tegen te staan dus ik woon nu in Tholen...
Dan is het Bergs Bierbrouwers Gilde ook een optie: minimaal twee leden komen van Tholen (St.Annaland en St Maartensdijk) echter de meeste leden komen uit Bergen op Zoom en directe omgeving. Zie http://www.bergschebierbrouwersgilde.nl/

Leeghwater

Citaat van: Gerlinde op 10-03-2010 &nbsp;23:20 uLeeghwater, een kleine groothandel gespecialiseerd in snelkoppelingen en aanverwante artikelen. Jij?


De grote jongen, misschien wel de grooste van NL. De TU.

Menno

Welkom op dit forum.  8)

Citaat van: Gerlinde op 10-03-2010 &nbsp;23:20 uHeb twee erg kleine kinderen dus op zaterdagavond heen en weer rijden naar België  is geen optie... helaas.
Een B&B of op een camping 'n tent, caravan, stacaravan fixen? Kids ook lekker weekendje weg...  ;D

Vergelijkbare Topics (7)

13547

Reacties: 6
Gelezen: 3056

44086

Reacties: 4
Gelezen: 917

40072

Reacties: 2
Gelezen: 980

37310

Reacties: 5
Gelezen: 1381

35407

Reacties: 4
Gelezen: 1495


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.