Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Kranen voor kookketels

Gestart door Foxy, 26-10-2009 11:24 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Foxy

Hallo
Ik lees hier wel over kranen plaatsen en boren maar niet wat voor typekraan je nodig hebt rvs of iets anders en waar deze voordelig te koop zijn ik zag via een vakhandel dat deze kogelkraan 1/2 duims € 167,-- kost dat lijkt mij erg veel dus graag een suggestie voor alternatief en waar te koop wil zelf een rims of iets bouwen? 8)
Foxy :)

Adrie

RVS kranen zijn natuurlijk het best, maar kranen van messing voldoen ook prima. De kranen van mijn HERMS komen gewoon van de bouwmarkt.

Over het algemeen hoef je niet bang te zijn voor te hoge concentraties metaal in je bier. In de eerste plaats omdat bij de meeste metalen na een keer brouwen er een beschermend oxidelaagje op het metaal komt waardoor er niets meer van dit metaal oplost en in de tweede plaats omdat gist het grootste deel van het opgeloste metaal opneemt. Bovendien is het contactoppervlak en de contacttijd tussen wort en kraan natuurlijk maar heel klein.

Zo heeft de Amerikaanse variant van de Voedsel en Warenauthoriteit eens een grootschalig onderzoek gedaan bij brouwers die brouwen in koperen ketels. Er bleek behoorlijk wat koper in het wort te zitten, maar niets meetbaars in het bier. De gist had alle koper opgenomen en verwijderd uit het bier. Zolang je niet teveel gist consumeert loop je dus geen gevaar.

Edgar

Citaat van: Foxy op 26-10-2009  11:24 uik zag via een vakhandel dat deze kogelkraan 1/2 duims € 167,-- kost dat lijkt mij erg veel

Dat is inderdaad erg veel. Ik sluit me aan bij Adrie, maar als je toch rvs wil dan moet je zulke prijzen zeker niet betalen. Voor dat geld heb je een vlinderklep.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.