Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Aandacht voor het biergenootschap

Gestart door baart, 23-07-2009 20:02 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

baart

Beste liefhebbers van bier,

Sinds een paar maanden kom ik in Oirschot bij cafe Buitenlust bij de thema-avond van het biergenootschap. Dit is elke derde vrijdag van de maand en is toegankelijk voor zowel leden als niet leden. Die vrijdagen hebben telkens een verschillend thema m.b.t. bier. Zo was afgelopen keer zomerbier aan de beurt, hebben we een keer biercocktails gehad, alle biercattegorieen komen een keer aan bod. Er zijn avonden met gastsprekers (laatst nog de pierrewaaiers met hun reuzenbieren en de bierclub schijndel met hun sint servattumus) er wordt geproefd, gedronken, gediscusieerd en gezellige gesprekken gehouden. De gastheer zorgt voor iets lekkers te eten en er hangt altijd een goede sfeer.
Dit genootschap is startende en is tot op heden nog wat kleinschalig. Sinds dat ik ga en dat is nu 3 maanden betreft het telkens een groep van 9 tot 16 personen met tot nu toe wisselende samenstelling. De bezoekers die er op af komen hebben ook een zeer wisselende leefdtijd, zo tussen de 21 en 65 jaar. (ikzelf ben 28).

Het zou leuk zijn voor de club als er nog wat gezichten bij komen en wellicht kunnen we nog wat van elkaar leren of is het gewoon heel erg gezellig.

Ik ben de laatste avond lid geworden van het genootschap wat weer wat binding met de club en wat voordelen oplevert, daarover wat meer in onderstaande mail van de organisator, blauw gemaakt: (u kan daaronder nog wat andere mails lezen die vorige avonden aankondigden)
Beste Speciaal bier liefhebber,

 

U heeft zich aangemeld voor ons Biergenootschap, zoals beloofd krijgt u daar een pasje voor en profiteert u van onderstaande aanbiedingen. De pasjes liggen voor iedereen klaar in het cafe, als jullie je contributie komen betalen dan ontvangen jullie je lidmaatschap bewijs. Ter kennismaking zal voor jullie leden komend weekend de 5 amuses die we op onze kaart hebben staan jullie worden aangeboden voor  € 2.50 i.p.v. € 4.50.

Verder willen wij jullie vragen om bij familie, kennissen, vrienden en collega's te kijken of er nog meer speciaal bier liefhebbers zijn, hoe meer zielen des te meer vreugde.
 

 

BIERGENOOTSCHAP "BUITENLUST"

 

Contributie  € 5.00 per maand, deze wordt halfjaarlijks geïnd, u ontvangt een pasje waar uw lidmaatschap op vermeld staat.

 

Elke 3de vrijdag van de maand is er een thema-avond en komen de meest uiteenlopende zaken met betrekking tot speciaal bier aan bod.

 

Jaarlijks zullen we een uitstapje regelen die in het teken van speciaal bier zal staan. Dit zal elk jaar de 2de zaterdag van november zijn.

 

Voordelen lidmaatschap:

·       Kosten voor de maandelijkse thema-avond € 17.50, voor niet leden bedragen die € 20.00.

·       Iedere maand is bij uw eerste bezoek het eerste A.B.T. bier van de maand voor de leden gratis.

·       Op ons gehele speciaal bier assortiment, zowel tap als flessen, krijgt u het hele jaar door 5% korting.

·       Maandelijks ontvangt u een mail met de laatste nieuwtjes en aanbiedingen voor leden.

·       Bij het jaarlijkse uitstapje voor de leden zullen alleen de buskosten doorberekend worden.

·       Door u aan te sluiten bij het genootschap vergroot u uw kennis.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Cafe Buitenlust

www.cafebuitenlust.nl

Goedendag allemaal,

 

Al enige tijd zijn wij actief bezig met speciaal bier, we hebben o.a. een koelcel aangebouwd voor al dat lekkers, een eigen Buitenlust Bier laten brouwen, zijn nieuw lid geworden van de Alliantie van Bier Tapperijen en hebben een begin gemaakt met een Biergenootschap. Dit genootschap organiseerde eens per maand op woensdag een activiteit op het gebied van speciaal bier. We willen nu een aantal zaken veranderen omdat we hebben gemerkt dat de woensdag voor veel mensen een moeilijke dag is.

Het Biergenootschap gaat verhuizen van de woensdag naar de vrijdag, eens per maand zal op de vrijdagavond, vanaf 20.30uur een thema worden gekozen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk en een ieder kan meedoen met de activiteit of je nu wel of geen lid bent van het biergenootschap. Mocht je lid worden van ons genootschap dan geniet je van een aantal aantrekkelijke kortingen.

Hoe steekt het genootschap in elkaar:

Als je lid wordt betaal je halfjaarlijks een contributie van € 30.00, dit geld wordt beheerd door de penningmeester en daar zullen we in overleg met de leden iets extra's voor gaan doen. Het geld komt altijd weer ten goede van de leden!!! Zo worden we een waardige vereniging die probeert haar leden iets meer te geven. Als lid van het genootschap profiteer je van aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen die maandelijks op de mail worden gezet naar jullie. Voor de maandelijkse activiteit bijvoorbeeld betaal je € 2.50 minder dan niet leden. Kom je als lid van het genootschap op de eerste van de maand binnen krijg je het eerste A.B.T. bier van de maand aangeboden door Cafe Buitenlust.

Mochten jullie nog vragen en of opmerkingen hebben laat het ons weten !!

 

De eerste activiteit is aanstaande vrijdag 15 mei, aanvang 20.30uur. Wat gaan we doen???

Peer Paorel Heer van Oosterwijck, Heukelomse Mie en Geeselse Ermelindis zijn 3 Brabantse Reuzenbieren die we gaan proeven en daarbij krijgen we uitleg van de brouwers over het hoe en wat van deze bieren. Daarnaast zullen we 3 speciaal bier cocktails gaan maken en kijken hoe je meer met bier kan doen. Dit alles uiteraard onder het genot van een lekker hapje.

Deelname voor bovenstaande is € 15.00 per persoon, geef je jezelf op als lid van ons biergenootschap dan betaal je € 12.50 voor deze activiteit.

 

Wij hopen dat er veel aanmeldingen komen voor het genootschap en we er een gezellige vereniging van gaan maken waarbij veel kennis naar boven komt over al dit lekkers.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Cafe Buitenlust

www.cafebuitenlust.nl

Aanstaande vrijdag is het voor de speciaal bier liefhebbers de proefavond, het biergenootschap begint langzaam aan zijn draai te vinden en we hopen dan ook dat meer mensen zich zullen aanmelden om meningen over speciaal bier te delen en er uiteindelijk op een gezellige manier ontspannende avonden voor te krijgen. Het wil absoluut niet zeggen dat je een super kenner moet zijn, iedereen proeft en heeft daar uiteindelijk zijn/haar eigen mening over, het gaat erom dat we een gemeenschappelijke passie hebben SPECIAAL BIER. Vrijdag vanaf 20.30 uur zullen er 5 verschillende bieren komen die we gaan vergelijken met elkaar, bijvoorbeeld een Brigand met een Brigand IPA, een Hopus van de tap en een Hopus uit de fles. Zo proberen we te kijken wat de verschillen en overeenkomsten zijn van 5 verschillende bieren. Deelname voor leden van het Biergenootschap inclusief een lekker hapje  € 15.00 p.p.

voor niet-leden € 17.50 p.p.. Je kan je vrijdag ook opgeven voor het genootschap hieronder nog even de uitleg: 

Als je lid wordt betaal je halfjaarlijks een contributie van € 30.00, dit geld wordt beheerd door de penningmeester en daar zullen we in overleg met de leden iets extra's voor gaan doen. Het geld komt altijd weer ten goede van de leden!!! Zo worden we een waardige vereniging die probeert haar leden iets meer te geven. Als lid van het genootschap profiteer je van aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen die maandelijks op de mail worden gezet.


Met vriendelijke groeten,

 

Cafe Buitenlust

www.cafebuitenlust.nl


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.