Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Bier brouwen met een wasmachine

Gestart door Eduard, 14-03-2004 14:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Eduard

De meesten onder jullie hebben het vast al eens gezien: brouwers die een wasmachine omgebouwd hebben voor (o.a.) het maischwerk. Het lijkt best nog wel te doen, en het is een vrij ludieke manier van brouwen.

Zie onder:Je kunt een paar televisiefragmentjes bekijken van deze wasmachinebrouwer die door Sat1 en andere Duitse zenders zijn vertoond. De link voor de filmpjes is http://www.ping.de/sites/lodders/videoseite.htm, de site zelf (Chattenbräu) is te vinden op http://www.chattenbrau.de.


Een andere Duitse wasmachinebrouwer is de dominee Michael Fey, die (soms) samen met zijn scoutingleden brouwt:De site van zijn Wambier is www.wambier.de.


En, is er al iemand in voor deze brouwstijl?  :D


link aangepast

dwbrouw

Hallo allemaal,ik brouw al een poosje met een kit, maar onlangs een bovenlader gehaald,en wil daar mee aan de slag.
Hebben jullie nog goeie tips om dat ding goed schoon te maken? Ik blijf namelijk het idee houden dat er nog een zeepgeur aan het water zit. Heb al allemaal nieuwe slangen enz gemonteerd.

Edgar

Als reinigingsmiddel zou ik NaOH oftewel loog gebruiken, en wel heet. Een kookwas met hete loog (4%) en een kunstmatig iets verhoogd vloeistofniveau (om opgeschuimde resten van de wanden te verwijderen) zou de truc moeten doen.

dwbrouw

 :) Dankzij een goede tip van ook iemand van een forum, heb ik mijn wasmachine nu mooi schoon en komt er zuiver water uit. Nu had ik bedacht de grondstoffen voor het brouwen in een zak te doen en dan een maischschema te volgen en daarna te koken. Let wel we brouwen hier in een wasmachine. Heeft iemand op deze site ervaring met het brouwen in een wasmachine? En ben ik dus op de goede manier bezig?
Voordat ik het definitief doe wil ik graag goed van start. Er rijsen bij mij soms toch twijfels omdat ik er zo weinig over hoor of lees.

met vr gr douwe.

Edgar

3 threads over één onderwerp is een beetje teveel van het goede, vandaar deze samenvoeging. Tenzij zich op het gebied van wasmachinebrouwen een radicaal nieuw inzicht voordoet, gelieve hier verder te discussiëren.

Rinus

Ik denk dat dit een leuk onderwerp is om weer eens nieuw leven in te blazen...

Omdat ik op zoek ben naar mogelijkheden om op te schalen (momenteel brouw ik met een Brew Monk 50) kwam ik spontaan op het idee om te kijken naar de mogelijkheden om een wasmachine te gebruiken.
Kennelijk ben ik niet de eerste die op dat idee komt. Ik denk aan het maischproces in de wasmachine (met aangepaste besturing) bijv. met een Craftbeerpi als controller.
- Een wasmachine kan gemakkelijk de juiste temp. halen (eventueel mantel isoleren)
- Heeft een soort van roermechanisme
- Kan centrifugeren
- Nadeel; reinigen, hoe haal je de bostel uit de machine?
- Tweede ketel nodig om te koken (toch?)
- Wat is het effectief volume? Oftewel opbrengst?

Op zich wel interessant wat voor creatieve ideeën zich na deze laatste post doen ontstaan, of is iedereen ervan overtuigd dat dit niet gaat werken? p.s. ik zou geen oude gebruikte kiezen tenzij je deze helemaal uit elkaar haalt en intensief reinigt met loog.   
Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Oxhead


Irukandji

Mij lijkt het ook dat de kleine kafdeeltjes overal gaan zitten. Ik ben wel benieuwd naar het resultaat al zal ik het zelf nooit proberen. Er zijn veel makkelijkere manieren.

Erny


Vergelijkbare Topics (7)

2540

Reacties: 11
Gelezen: 7175

16487

Reacties: 25
Gelezen: 8240

24940

Gestart door jank


Reacties: 10
Gelezen: 3179

23353

Reacties: 10
Gelezen: 6141

34031

Reacties: 2
Gelezen: 2249


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.