Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Geïntegreerde Proef, Eindwerk "Het Brouwproces Van Bier".

Gestart door Jorre, 13-11-2008 21:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jorre



Dag IEDEREEN

zoals ik me al voorstelde bij 'stel jezelf voor' ben ik Jorre Vanhemmens 6de jaars in secundair ondwerwijs.



Morgen moet ik mijn inhoudstafel met de hoofdstukken van mijn eindwerk voorleggen aan mijn leerkracht-mentor.
Het ziet eruit als volgt.




Hoofdstuk1. Geschiedenis van het bier

Hoofdstuk2. De grondstoffen
      2.1.Water
      2.2. Gerst
      2.3. Hop
      2.4. Gist
      2.5. Andere..

Hoofdstuk3. Het productieproces
3.1.   Het Mouten
3.2.   Brouwen
3.3.   Gisten
3.4.   Lageren
3.5.   Nagisting
3.6.   Afwerking

Hoofdstuk4. Biersoorten
      ....








Ik ben dus op zoek naar informatie MAAR al even belangrijk of nog belangrijker vind ik jullie COMMENTAAR, dan weet ik wat ik goed en minder goed doe..


groeten,
Jorre



Johannes

Citaat van: Jorre op 13-11-2008  21:19 uMorgen

Ah, mooi op tijd. Je denkt vast dat wij allemaal hele oude mannetjes zijn. En dat klopt ook, maar de meesten van ons hebben een leesbrilletje en kunnen de 10-punts forumlettertjes goed lezen hoor.

Produktieproces:

Of mouten daar nou bij hoort? Een korte verwijzing naar het moutproces in een paragraaf over maischen of grondstoffen lijkt mij voldoende. Het daadwerkelijke biermaken staat los van mouten. Brouwen zou je nog verder kunnen splitsen in hoofdstukken over maischen en koken bijvoorbeeld.

Gerb

Dit is zulke standaard informatie, die kan je zo knippen/plakken uit elk boek. Welke vragen heb je precies?

Nu ik wat beter kijk, zie ik dat je de inhoudsopgave wel zelf bedacht hebt. Verfrissend! Gerst is geen grondstof van bier, maar mout.
Het Brouwen, is meer dan 1 stap en kan uitgesplist worden in meerdere stappen, nog even zoeken, is makkelijk te vinden. En wat is afwerking?

Inhoudelijk moet je echt met vragen komen, je wilt tenslotte wat leren, nietwaar?

thibolleke

Zo voelt het dus om met een bril te lezen.... ;D


Ikzelf heb de geschiedenis van bier weggelaten in mijn eindwerk/ gip.
Dat is zo'n typisch 'vulsel'-onderwerp. Alleen als je er echt in geïnteresseerd ben hoef je dat erbij te nemen.
Ik heb het weggelaten en heb me op andere (interesantere) onderwerpen toegespits. En heb zo toch ook de 100pag gepasseerd dus...

Jorre

Mijn mentor raadde me aan dat erbij te nemen ...

Oorspronkelijk ging ik alleen over het brouwen zelf doen + grondstoffen en misschien doe ik dat toch wel..



Betere vragen zal ik inderdaad moeten bedenken   :-X
bedankt om me erop te wijzen..
:leren:


groeten,
JOrre




Anton

Citaat van: Gerb op 13-11-2008  21:50 uVerfrissend! Gerst is geen grondstof van bier, maar mout.

Mout kan toch van alles zijn, (haver, tarwe, rogge of gerst), maar grondstof voor het meeste bier is toch gerst?

Gerb

Citaat van: Anton op 13-11-2008  23:11 uMout kan toch van alles zijn, (haver, tarwe, rogge of gerst), maar grondstof voor het meeste bier is toch gerst?

Het is maar hoe ver je terug wilt gaan in de keten. (Gerste)mout is gerst geweest, en ik gebruik mout als ingredient.

Eduard

Toch is het wel belangrijk om iets van het moutproces mee te nemen, al is het maar een klein beetje. Want tenslotte heeft de manier waarop het graan gemout wordt invloed op hoe het mout wordt. Denk bijv aan overgemodificeerde mout uit Engeland die het maischen gemakkelijker maakt, en ondergemodificeerd mout (vooral in het verleden) waardoor uitvoeriger gemaischt moet worden om een goede extractie te krijgen.

Ronnie

Citaat van: Jorre op 13-11-2008  22:07 uMijn mentor raadde me aan dat erbij te nemen ...

Die is dus ook al heeeel klassiek en een beetje ouderwets dus...
Heb het nogal voor de progresieven, hihi, sorry
Wie weet zit heel dat leerkrachtenteam tegen de grote vacantie hier op deze stie?

Ronnie, (Nestor van deze site).

Vergelijkbare Topics (7)

42305

Reacties: 13
Gelezen: 3107

33653

Reacties: 1
Gelezen: 1336

24167

Reacties: 29
Gelezen: 14153


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.