Forum Hobbybrouwen.nl

Recepten => Recepten per biertype zonder discussie (Rebie) => Wachtkamer plaatsing in groep => Topic gestart door: Arelse Krijs op 29-05-2020 12:31 u

Titel: Plaats je beste recept
Bericht door: Arelse Krijs op 29-05-2020 12:31 u
Geen ONK/OBBK dit jaar, dus ook geen aanvulling bij de bewezen recepten :huilen:
Misschien leuk als je hier je recept plaatst welke jou eigen beste creatie is, of het recept waarmee je mee hadden willen doen!

Titel: Re: Plaats je beste recept
Bericht door: Jacques op 29-05-2020 22:39 u
Citaat van: Arelse Krijs op 29-05-2020  12:31 uGeen ONK/OBBK dit jaar, dus ook geen aanvulling bij de bewezen recepten :huilen:
Misschien leuk als je hier je recept plaatst welke jou eigen beste creatie is, of het recept waarmee je mee hadden willen doen!

Ik zal de aftrap maar geven:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptAmerikaans Tarwe Brunette
BierstijlAmerikaans tarwebier
Volume17.0
Begin SG1.052 SG
Eind SG1.013 SG
Schijnbare vergistingsgraad75.0%
Alcoholgehalte5.1 vol.%
Berekende kleur (Morey)18 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)21 IBU
Brouwzaalrendement75.0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
20.00 lWater
5.20 mlMelkzuur
5.69 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
49 mg/l8 mg/l70 mg/l193 mg/l99 mg/l19 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1.90 kgPilsmoutDingemans3 EBC45.8 %
1.60 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC38.6 %
0.40 kgCara 120Dingemans120 EBC9.6 %
0.25 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC6.0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
53.0 °C1 min.15 min.4.8 l/kg
65.0 °C12 min.45 min.4.8 l/kg
73.0 °C10 min.20 min.4.8 l/kg
78.0 °C6 min.5 min.4.8 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
25.0 gE.K. Goldingpellets4.1%60 min.15.8 IBU
15.0 gE.K. Goldingpellets4.1%30 min.7.3 IBU
10.0 gE.K. Goldingpellets4.1%5 min.1.3 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11.5 gSafale American (US-05)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
temp. vergisting20.0 °C


Graag het recept nogmaals in dit board plaatsen. Een beheerder kan vervolgens het recept in een subboard zetten.
Titel: Re: Plaats je beste recept
Bericht door: Arelse Krijs op 30-05-2020 11:26 u
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptAmerikaans Tarwe Brunette
BierstijlAmerikaans tarwebier
Volume17.0
Begin SG1.052 SG
Eind SG1.013 SG
Schijnbare vergistingsgraad75.0%
Alcoholgehalte5.1 vol.%
Berekende kleur (Morey)18 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)21 IBU
Brouwzaalrendement75.0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
20.00 lWater
5.20 mlMelkzuur
5.69 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
49 mg/l8 mg/l70 mg/l193 mg/l99 mg/l19 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1.90 kgPilsmoutDingemans3 EBC45.8 %
1.60 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC38.6 %
0.40 kgCara 120Dingemans120 EBC9.6 %
0.25 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC6.0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
53.0 °C1 min.15 min.4.8 l/kg
65.0 °C12 min.45 min.4.8 l/kg
73.0 °C10 min.20 min.4.8 l/kg
78.0 °C6 min.5 min.4.8 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
25.0 gE.K. Goldingpellets4.1%60 min.15.8 IBU
15.0 gE.K. Goldingpellets4.1%30 min.7.3 IBU
10.0 gE.K. Goldingpellets4.1%5 min.1.3 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11.5 gSafale American (US-05)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
temp. vergisting20.0 °C