Gist, suiker of toch iets anders? Weet iemand wat hier aan de hand is?

Gestart door AnoukKadijk, 13-04-2019 07:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

AnoukKadijk

Nieuw receptje aan het uitproberen. Erg basic met de mout en wat bloemige hop. Daarnaast hebben we appel (2 hele) na de top van de gisting erbij gestopt. Deze hebben er 4 dagen in gezeten, en nu hebben we het vandaag weer gefilterd en er een kaneelstok ingegooid. Maar nu is er een soort kleur verschil ontstaan wat ik zelf nog nooit heb gezien. Ik weet niet precies wat ik hier van moet denken. Is het suiker, gist of toch iets anders? Please help




Tjardo

Bedoel je het kleurverschil van boven naar beneden in je gistfles? (Het uitzakken van gist en ander debris)

brouwerwaldonk

In het onderste deel zit nog zwevende gist. Niets aan de hand gewoon geduld hebben, dat zakt ook wel naar beneden.

meij

Dat kan ook pectine uit de appel zijn, dat geeft een waas in het bier

Jacques

Ik denk dat het eiwitten zijn die niet bezinken. Dit kan een gevolg zijn van een afwijkende pH-waarde. Heb je de mogelijkheid om de pH te meten?

Hoe heb je overigens de appel toegevoegd? Heb je die geraspt of tot moes gemaakt met een parsefiet? Mogelijk is het troebelheid uit de appel. Versgeperst appelsap is ook troebel. Pas na verloop van tijd wordt deze helder.

AnoukKadijk

Citaat van: Jacques op 13-04-2019  23:44 uIk denk dat het eiwitten zijn die niet bezinken. Dit kan een gevolg zijn van een afwijkende pH-waarde. Heb je de mogelijkheid om de pH te meten?

Hoe heb je overigens de appel toegevoegd? Heb je die geraspt of tot moes gemaakt met een parsefiet? Mogelijk is het troebelheid uit de appel. Versgeperst appelsap is ook troebel. Pas na verloop van tijd wordt deze helder.

We hebben de appel gewoon in stukjes gesneden en er zo in gedaan. Dit heeft er ongeveer een week in gezeten, en het is hier nu uitgefilterd.
Mijn vriend vertelt mij net dat het nu gewoon 1 kleur is, maar dat er wel nog steeds "witte zooi"  op de bodem zit. Zou dit mogelijk de eiwitten kunnen zijn?

Jacques

Citaat van: AnoukKadijk op 15-04-2019  20:07 uWe hebben de appel gewoon in stukjes gesneden en er zo in gedaan. Dit heeft er ongeveer een week in gezeten, en het is hier nu uitgefilterd.
Mijn vriend vertelt mij net dat het nu gewoon 1 kleur is, maar dat er wel nog steeds "witte zooi"  op de bodem zit. Zou dit mogelijk de eiwitten kunnen zijn?

Eiwitten én gist!

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.