Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Simpele dubbel met T-58

Gestart door Martijn0172, 26-08-2018 17:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Martijn0172

Nu de temperaturen weer aan het dalen zijn krijg ik weer trek naar donkere bieren. Ik dacht er aan om een dubbel te brouwen met nog bestaande voorraad. Iemand commentaar op de gebruikte gist en moutstort?

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDubbel
Brouwdatum28-08-2018
BierstijlDubbel
Volume25,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)45 EBC
Berekende bitterheid (Rager)22 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
29,00 lWater uit Hazerswoude-Dorp
2,00 gCaSO4
7,90 mlMelkzuur
6,94 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
19 mg/l1 mg/l48 mg/l146 mg/l65 mg/l71 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,89 kgGreenSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC86,0 %
0,27 kgSpecial BDingemans350 EBC4,0 %
0,69 kgDonkere kandijsiroopZelf gemaakt225 EBC10,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C2 min.60 min.4,7 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
18,0 gMagnumbellen10,2%75 min.22,0 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
2,50 gWyeast gistvoedinganderskoken

Gist
HoeveelheidNaamType
23,0 gSafBrew Specialty Ale (T-58)bovengist


Jacques

Ik zou niet alleen Special B gebruiken als donkere mout.

Beter is ook het een klein beetje chocolademout te gebruiken voor meer kleur. Bijvoorbeeld 2 tot 3%.
Daarnaast geeft 10% caramunichmout 120 je bier meer body en volmondigheid.

De hopgift zou ik wat complexer maken. Naast Magnum ook Golding en Saaz. Dat geeft het bier een lichte kruidige smaak.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.