Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Recept samengesteld met Pacifica hop

Gestart door de badkamer, 27-12-2015 20:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

de badkamer

Beste mensen,

Ik heb vandaag een zak Pacifica hop gekocht, ik had her iets over gelezen en hij maakte mij nieuwsgierig. Ik heb nog geen recept hiervoor gevonden en heb zelf het onderstaande samengesteld.

Biertype   Pale Ale (American)
Volume   12,5 l
Begin SG   1,055 SG
Berekende kleur (Morey)   12 EBC
Berekende bitterheid (Rager)   60 IBU
Brouwzaalrendement   75,0 %
Kooktijd   70 min.

Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid   Naam   Mouterij   Kleur   %
2,554 kg   Pale Ale mout   Dingemans   7 EBC   82,5 %
0,543 kg   Pilsmout   Dingemans   3 EBC   17,5 %

Maischschema
Omschrijving   Temperatuur   Stap tijd   Rust tijd   Beslagdikte
Stap 1   65,0 °C   1 min.   70 min.   2,0 l/kg
Stap 2   78,0 °C   1 min.   2 min.   3,6 l/kg

Hop
Hoeveelheid   Naam   Type   % alfazuur   Kooktijd/toevoeging   IBU
28,3 g   Pacifica   pellets   5,5%   70 min.   41,0 IBU
13,6 g   Pacifica   pellets   5,5%   15 min.   5,3 IBU
13,6 g   Pacifica   pellets   5,5%   5 min.   3,3 IBU
43,5 g   Pacifica   pellets   5,5%   0 min.   10,5 IBU

Heeft iemand ervaring met deze hopsoort en is het een goed idee? Ik heb ook nog een paar kilo tarwemout liggen maar heb het idee dat hij dan te flauw wordt. Tips en trucks zijn welkom!!

Vriendelijke groet,

Jamie


Thamerdal

Prima zo. Ik zou wel de pilsmout eruit knikkeren en gewoon pale gebruiken. Dan heb je een echte SMASH APA gemaakt! :)
(Singel Malt And Single Hop)

Succes!

de badkamer

Citaat van: Thamerdal op 27-12-2015  21:31 uPrima zo. Ik zou wel de pilsmout eruit knikkeren en gewoon pale gebruiken. Dan heb je een echte SMASH APA gemaakt! :)
(Singel Malt And Single Hop)

Succes!

Ik heb helaas geen pale- mout meer. De verhouding wordt 2 kg pale en 1 kg Pilsmout. Heb ook nog 30 gram citra over maar weet nog niet hoe, en of, ik die ga gebruiken.

RienP

Ik zou het bij de Pacifica houden. Verder gewoon lekker brouwen  :brouwen:

homoeccentricus

Persoonlijk vind ik die SMASH bieren redelijk saai. Om het bier iets interessanter te maken zou ik 4-5% caramout toevoegen, bv cara-amber of crystal 45L, en een 3-4% carapils, indien je dat hebt. Maakt het bier iets voller van smaak. Maar zeker niet meer dan dat.

de badkamer

Citaat van: homoeccentricus op 28-12-2015  18:14 uPersoonlijk vind ik die SMASH bieren redelijk saai. Om het bier iets interessanter te maken zou ik 4-5% caramout toevoegen, bv cara-amber of crystal 45L, en een 3-4% carapils, indien je dat hebt. Maakt het bier iets voller van smaak. Maar zeker niet meer dan dat.

Ik vind wat voller ook wel prettig en ik heb nog wat cara-pilsmout liggen.

Dankjewel!

Ik ga hem donderdag brouwen had vandaag en ander recept in de pan.

Vergelijkbare Topics (7)

44508

Reacties: 15
Gelezen: 2319

38929

Reacties: 1
Gelezen: 1390

41362

Gestart door ChrisB


Reacties: 11
Gelezen: 1945


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.