Omschrijving | Waarde |
---|---|
Kenmerk | 74 |
Naam recept | Weizen Karmetripel |
Brouwdatum | 12-10-2019 |
Bierstijl | Tripel |
Volume | 15,0 l |
Begin SG | 1,073 SG |
Berekende kleur (Morey) | 38 EBC |
Berekende bitterheid (Tinseth) | 29 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 60 min. |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
16,21 l | Water uit Rijswijk 2019 |
1,49 l | Gedemineraliseerd water |
0,08 g | CaSO4 |
2,10 ml | Fosforzuur |
9,20 l | Spoelwater |
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
---|---|---|---|---|---|
41 mg/l | 7 mg/l | 58 mg/l | 143 mg/l | 54 mg/l | 50 mg/l |
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
---|---|---|---|---|
2,71 kg | WhiteSwaen tarwemout | De Swaen | 4 EBC | 56,3 % |
0,48 kg | Gerstevlokken | Thomas Fawcett and Sons | 3 EBC | 10,0 % |
0,48 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 10,0 % |
0,48 kg | Gemoute haver | Thomas Fawcett and Sons | 4 EBC | 10,0 % |
0,48 kg | Tarwevlokken | Supermarkt | 2 EBC | 10,0 % |
0,48 kg | Kandijsiroop MEDIUM 225 EBC | Brewferm | 225 EBC | 10,0 % |
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
---|---|---|---|---|
Beta-amylase | 62,0 °C | 23 min. | 40 min. | 2,6 l/kg |
Alfa-amylase | 72,0 °C | 10 min. | 40 min. | 2,6 l/kg |
Uitmaischen | 78,0 °C | 8 min. | 5 min. | 2,6 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
---|---|---|---|---|---|
26,1 g | Styrian Goldings | pellets | 4,1% | 60 min. | 17,2 IBU |
15,4 g | Saaz | pellets | 3,3% | 20 min. | 4,9 IBU |
27,1 g | Styrian Goldings | pellets | 4,1% | 10 min. | 6,5 IBU |
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
---|---|---|---|
7,00 g | Korianderzaad | specerij | koken |
2,00 g | Paradijszaad - Maniquette peper | specerij | koken |
90,00 g | Rijsthulzen | anders | maischen |
7,00 g | Sinaasappelschil, zoet | specerij | koken |
Hoeveelheid | Naam | Type |
---|---|---|
23,0 g | SafBrew Specialty Ale (T-58) | bovengist |
Bij de rijst kafjes staat toevoegen bij het koken zal moeten zijn bij het maischen.Daarmee wil je dus de filterproblemen voorkomen. Ben benieuwd of dat voldoende is met 100% beslag zonder kafjes.
Bij de rijst kafjes staat toevoegen bij het koken zal moeten zijn bij het maischen. En waarom noem je hem weizen tripelkarma en niet gewoon zwaar witbier?
Daarmee wil je dus de filterproblemen voorkomen. Ben benieuwd of dat voldoende is met 100% beslag zonder kafjes.Het is niet mijn recept alleen een vraag ik denk namelijk dat kafjes toevoegen bij het koken geen zin heeft. Ik ben ook benieuwd of dit werkt...
Laat je even weten hoe eea verlopen is? Hier kan iedereen van leren.
het is niet mijn recept alleen een vraag ik denk namelijk dat kafjes toevoegen bij het koken geen zin heeft. Ik ben ook benieuwd of dit werkt..Die kafjes zijn denk ik in het recept toegevoegd om bij het maischen erbij te doen als vervanger voor de kafjes van gerstemout. Kafjes heb je nodig om te kunnen filteren, anders komt er geen druppel doorheen. Waarschijnlijk dus een foutje, moet zeker zijn: bij het maischen toevoegen.
Waarom geen weizengist ? :weetniet:De T-58 is een uitstekende gist voor een witbier.
De T-58 is een uitstekende gist voor een witbier.
De T-58 is een uitstekende gist voor een witbier.