Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


This is all just a dream

Gestart door achterhoek, 20-08-2021 18:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

achterhoek

Ik heb een etiket weer gemaakt. Benieuwd naar jullie reacties!


achterhoek


achterhoek

Euh..... dan wel in de caterogie IPA - Imperial / Double

Arthur B

Tof hoor. Lekker yellow submarinerig. 😉

Arelse Krijs

Gaat het hier nu om feedback op het etiket, of om (verkapte) reclame voor het product dat in de winkel ligt  :weetniet:

Stefan R.


Pendelaar

Valt volgens mij meer in de categorie zelfverheerlijking.

Arthur B

Gezien de omschrijving van het (sub)forum lijkt dat me geen probleem toch? 🤔

achterhoek

Hallo allemaal, het gaat me gewoon om het ontwerp van het etiket.
Excuses als jullie het idee krijgen om hiermee 'reclame' te maken. Dit wat absoluut niet mijn intentie.
Ik ben zelf een grafisch vormgever, en gewoon benieuwd naar de reacties op het ontwerp zelf. 

Gerb

Laat ze aub kletsen. Het is een mooi etiket! Leuk gedaan!

MaartenM

Inderdaad jammer van de zure reacties en prachtig etiket.

WJW

Heel mooi etiket. Als het bier net zo goed is, dan is het helemaal prima. Je hebt wel eens biertjes die je koopt, alleen maar vanwege het etiket. Dit zou er zo maar eens zo eentje kunnen zijn. Mooi gedaan.

Jeroen76

Ik vind het een mooi etiket en daar laat ik het bij voor wat dat betreft... Want het is voor mij niet een etiket wat zich onderscheidt van alle andere hippe brouwerijtjes met hun al even 'hippe' kleurrijke etiketjes.

Wat mij de laatste tijd het meeste stoort is een kaal blik met een sticker, vind dat zo goedkoop. Maar ja het is vast veel hipper dan een flesje en een blik bedrukken is knetter duur dus dan maar een sticker. Voor mij meer een 'ik wil wel maar kan niet' situatie. En ja ik weet dat dat een etiketje ook op een flesje is geplakt maar vind dat dat zo hoort en ben van blik wat anders gewend.

Zal nu ook wel een zure zeikert zijn maar zie steeds meer blikjes voorbij komen en dat is prima hoor, maar ik ken de 'grappige' tekeningetje en flitsende kleurtjes nu inderhand wel, het lijkt soms wel een stripwinkel waar ik mijn biertjes in moet vinden.

Zo ik ben uitgezeken!


Gr. Jeroen

Theo Mol

Citaat van: achterhoek op 20-08-2021  18:17 uIk heb een etiket weer gemaakt. Benieuwd naar jullie reacties!Wat een bedoening hier, meestal is dit forum rustig en op de inhoud gericht. Kennelijk is hier een gevoelig punt geraakt.

Wat ik leuk vind aan blikjes is de ruimte die je hebt voor het etiket. Bij blik is meestal de hele buitenkant bedrukt. Voor een kleine oplage is dat niet haalbaar, ik vind het op deze manier met een zo groot mogelijk etiket vrij goed geslaagd. Die beperking heb je nu eenmaal, je zou nog een beetje kunnen opvangen door gekleurde blikjes te gebruiken zodat je etiket als het ware wordt verlengd.
Ik vind het ook een nogal hip etiket, voor mij doet het amerikaans aan door de Engelse tekst en het past in de vormentaal die ik meer zie bij ipa's en aanverwanten.

Leuk etiket, ik zou het zo niet kunnen bedenken. Ik drink wel eens een ipa maar ik brouw het niet, ieder z'n meug.

joenedu

Ik vind het een geweldig etiket!

achterhoek

Citaat van: joenedu op 24-08-2021  16:56 uIk vind het een geweldig etiket!

Dank je wel!

Phoef

Heel tof etiket!
mooi gedaan!

JanDeGraaff

Ik begrijp Jeroen wel.
Het is inderdaad een mooi etiket, maar in principe mag je dat ook wel verwachten van een professionele grafisch vormgever. Zou toch wat zijn als ie er niet uit zag, zeg... Marketing technisch zal ie ook wel lekker liggen.

Maar – en daar geef ik Jeroen gelijk in – het is weinig onderscheidend. Het etiket geeft precies aan wat je in het blik al verwacht: een hip IPA'tje, één van velen. Het genereert weinig tot geen "brand affinity" en daarmee ook geen herkenbaarheid. Het is nu niet zo dat je langs het schap loopt en jouw blik eruit pikt als "Hey, kijk nou, een White Dog biertje!" Tenminste, dat heb ik er niet bij. Ik zou 'm niet snel tussen de andere blikken kunnen herkennen.

Overigens bestaat er al een White Dog Brewery – en moet ik eerlijk zeggen dat ik hun logo mooier vind, want onderscheidend en zeker herkenbaar. Maar, dat is geheel en al persoonlijke smaak, natuurlijk.


En Lagunitas heeft ook een witte hond in het logo (met bruin oor en zwart oog, dat wel)

Als je bij White Dog Brewery blijft, zou ik zelf meer met dat wit doen. Iets als onderstaande zou een begin kunnen zijn; dat is absoluut onderscheidend en herkenbaar. Met iets als dit pik je jouw blikken er op afstand al direct uit in het schap..


Om in goed Oud-Hollandsch af te sluiten: Mijn twee centen..

Jeroen76

Had het idee dat er gevraagd werd om een mening over het etiket en die heb ik gegeven. Vind hem oprecht erg mooi enkel geef ik daarbij aan dat ik hem niet onderscheidend vind en overall de blikken met zo'n sticker 'goedkoop' vind ogen.

Ik wist niet dat er al een brouwerij is met dezelfde naam. Denk dat je daarvan mag gaan verwachten dat wanneer de verkoop gaat oplopen zij dit niet gaan pikken. Herinner me een lokale brouwerij hier in de buurt nog die zichzelf Vagabond noemden maar Vagebond was een reeds bestaande brouwerij in  België en inmiddels heet de brouwerij dan ook 'Rabauw'.

Overigens zijn er meer op het idee gekomen om hun brouwerij te vernoemen naar een witte hond. ;)


Gr. Jeroen

achterhoek

Dag Jeroen76, Bedankt voor je oprechte mening. Qua ontwerp zal ik nooit iedereen tevreden kunnen stellen. En misschien is ie wel inderdaad minder onderscheidend. Maar de sticker is meer kosten technisch verwacht ik. De klant en ik zijn tevreden over het ontwerp en dat is voor 'ons' het belangrijkste. Het gaat mij hier puur om het ontwerp en niet over de naamgeving van de brouwerij. Nogmaals bedankt voor je mening.

Vergelijkbare Topics (1)

31598

Reacties: 1
Gelezen: 2561


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.