Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Dry-Hopping bij Verdant

Gestart door Thomas97, 11-07-2022 17:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomas97

Gisteren op het Van Moll Fest heb ik de kans gegrepen om met een van de brouwers van Verdant over koudhoppen te praten. Op dit forum lijkt een algemeen idee te bestaan dat 8 g/l dry-hop de maximale hoeveelheid is die bijdraagt aan de smaak. Bij Verdant gebruiken ze afhankelijk van het type bier (Pale Ale / IPA / Double IPA) tussen de 12.5 g/l en 25 g/l aromahop waarvan ca. 5% wordt toegevoegd in de whirlpool en ca. 95% als dry-hop wordt toegevoegd. Dit doen ze meestal in één gift na de hoofdgisting, maar ze zijn aan het experimenteren met een hopgift vóór de hoofdgisting vanwege biotransformatie. Ze maken verder geen gebruik van bitterhop.

Voor mij waren dit cijfers die ik niet had verwacht, dus daarom deel ik deze met jullie. Doe er je voordeel mee!

Martijn0172

Ken je deze link al? https://www.themaltmiller.co.uk/product/verdant-even-sharks-need-water-neipa/
Ook info vanuit Verdant, oa over hopgifte en waterbehandeling

Toch zou ik altijd wat bitterhop toevoegen als hobbyist om overkoken te voorkomen, ook als is het maar een paar IBU.

Arthur B

Heeft die 8 gram / liter niet meer te maken met het rendement (voor extra grammen krijg je minder effect)?

Ik heb het tot nu toe ook als richtlijn gebruikt, maar ik heb ondertussen van meerdere pro's gehoord (en geproefd) dat er wel degelijk ruimte is naar boven. Gisteren 3 'testjes' opgezet. 😉

Jacques

Citaat van: Thomas97 op 11-07-2022  17:20 uGisteren op het Van Moll Fest heb ik de kans gegrepen om met een van de brouwers van Verdant over koudhoppen te praten. Op dit forum lijkt een algemeen idee te bestaan dat 8 g/l dry-hop de maximale hoeveelheid is die bijdraagt aan de smaak.

Dat komt niet uit de lucht vallen.

Citaat van: Jacques op 10-03-2019  15:38 uVolgens de Amerikaanse professor Tom Shellhammer niet.

Hij beweert dat het toevoegen van meer dan 8 g per liter geen bijdrage meer levert op het hoparoma.
Voor een citrusachtig aroma volstaat zelfs al 4 g per liter...  Shellhammer adviseert een hoeveelheid te gebruiken tussen de 4 en 8 g.
Zie het artikel The Surprising Science of Dry Hopping – Lessons from Tom Shellhammer

Maar zijn ook geluiden dat een hogere hoeveelheid hop toch invloed heeft op de smaak van een bier. Zal denk ik te maken hebben met de stoffen die je als markers analyseert.
 

Juindorper

Citaat van: Martijn0172 op 11-07-2022  20:44 uToch zou ik altijd wat bitterhop toevoegen als hobbyist om overkoken te voorkomen, ook als is het maar een paar IBU.
Zou je deze stelling nader kunnen onderbouwen?

Arthur B

Interview met Cloudwater. Hun norm voor een Double IPA is 24 gram per liter.


Jacques

Met zulke hoeveelheden koudhop zijn maatregelen om hopcreep te voorkomen noodzakelijk.
Dat kunnen commerciële brouwerijen doen door alle gist uit het bier te filteren of door te pasteuriseren. Is bekend welke techniek Verdant toepast?

Martijn0172

Ik vermoed alleen een sperator. In de link die hierboven staat geven ze we wat tips om hopcreep te voorkomen

Jacques

Citaat van: Martijn0172 op 17-07-2022  00:48 uIk vermoed alleen een sperator.

Met een separator kun je alle gist uit het bier filteren...
Zie ook https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=44844.html
 

Vergelijkbare Topics (7)

19852

Reacties: 14
Gelezen: 17715

18535

Reacties: 31
Gelezen: 16267

35386

Reacties: 24
Gelezen: 6199

29412

Gestart door jank


Reacties: 13
Gelezen: 6462


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.