Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Start van etiketteerlijn. Ideeën, meedoen?

Gestart door BrouwerijHerman, 27-02-2018 18:58 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BrouwerijHerman

Beste medebrouwers,

Ik volg het forum al enkele jaren met veel plezier, maar nooit echt de tijd genomen om een account aan te maken. Nu dus eindelijk een account om jullie mening te polsen.

Even ter introductie, ik zit bij Brouwerij Herman, een kleine brouwerij uit 2015 die zo'n 500 liter bier per jaar brouwt. We hebben 100 liter ketels en vullen tegenwoordig ook op fust af. We hebben een Facebook-pagina voor geïnteresseerden!

Nu on-topic: we zitten te denken om een print en etiketteerlijn te beginnen, maar gezien de hoge investeringen (enkele duizenden euro's), is het niet zo 1-2-3 gedaan. Daarom zitten we te denken om een 'etiketteer-als-een-service' te beginnen. Waar hobbybrouwers - zoals jullie - vanaf een kleine schaal (zeg één krat) etiketten kunnen laten printen met een eigen ontwerp. Dan zouden we deze etiketten op rol kunnen leveren (via briefpost) en/of dat we deze etiketten ook direct op een lege fles plakken en leveren (per doos van 24). Lijkt me dat we dan een mooie toevoegde waarde kunnen leveren aan de brouwersgemeenschap.

Hoe staan jullie tegenover dit idee? Zouden jullie op kleine schaal eigen etiketten geleverd willen hebben? Zouden jullie ze er zelf willen opplakken of moeten wij dit voor je doen? Uiteraard hangt alles samen met kosten. Dus hierbij een hypothetisch rekenvoorbeeld: stel dat je een doos Vichy 33cl flessen normaal 10 euro kost. Stel dat het uit kan om voor +/- 14 euro per doos Vichy flessen met eigen etiket te bestellen (excl. verzending). Hebben jullie dat er voor over? Ik praat dan over waterbestendige stickers (moeten herbruikbaar zijn). Lijkt me wel zo makkelijk  :)

Het is met name bedoeld voor de serieuze hobbybrouwer die niet genoeg volume heeft om zelf een etiketteerlijn aan te schaffen (lijkt me dat niemand dat reëel kan) en ook te weinig volume hebben om stickers/labelen te laten drukken online (vaak minstens 500-1000 nodig om een beetje kosten-effectief) te zijn.

Graag jullie mening over dit idee  ;D

Groet,
Herman

Mark GA

Ik vind het een supergoed idee. Denk dat je daarmee heel wat brouwers uit de brand helpt.
Als ik jullie was zou ik diverse pakketten aanbieden: alleen stickers, stickers + flessen, beplakte flessen...

Waterbestendig, herbruikbaar? Dat hoeft nou ook weer niet, als je je flessen wegzet voor verkoop lijkt me.
Dus ook niet herbruikbare stickers in je assortiment...

De prijs voor 24 flessen bedrukt voor €14 vind ik op zich best hoog. Hoe zit dat als je 10 kratjes wilt? Krijg je dan korting?

PDGRRR

Ik vind het eveneens een mooi idee. Ik ben de komende jaren nog wel voorzien, maar had graag van een service als deze gebruik gemaakt.

Oscar

Het idee is leuk... Echter de andere kant van de medaille:

* Waarom zou ik telkens nieuwe flesjes kopen? Ik hergebruik mijn flesjes...en waarom etiketten op de flesjes plakken die er zeer moeilijk weer af te halen zijn ? oftewel...ik denk dat de markt hiervoor erg klein is en het ook te duur wordt qua verzenden (want stevige dozen nodig om breuk te voorkomen)...dus de prijs per flesje incl. etiket wordt te duur...

En een beetje creatieve brouwer die ontwerpt zelf wel een etiketje voor de weggeef flesjes en print ze uit op zijn eigen inktjet printer op een stickervel oid...

Maar goed, laat je door mij niet beperkten... ;) :brouwen:


Jacques


jaapz

Op rol bestellen lijkt me het meest logisch. Voorgeplakte flesjes zou  je ook aan kunnen bieden maar dan zit je inderdaad met verzendkosten, en veel bottelaars zullen hun flesjes toch hergebruiken.

Als jullie kunnen garanderen dat de etiketjes er zonder veel moeite weer af gaan, zou ik best interesse hebben, scheelt mij weer printen.

De keerzijde is denk ik dat iedereen wel een printer thuis heeft dus als iemand echt graag etiketjes wil hebben dan kunnen ze het vaak met materiaal die ze thuis al aanwezig hebben al doen. Ik vraag mij dus af in hoeverre er echt een "gat in de markt" is om het zo maar te zeggen.

Dugraph

Citaat van: jaapz op 28-02-2018  10:25 uOp rol bestellen lijkt me het meest logisch. Voorgeplakte flesjes zou  je ook aan kunnen bieden maar dan zit je inderdaad met verzendkosten, en veel bottelaars zullen hun flesjes toch hergebruiken.

Als jullie kunnen garanderen dat de etiketjes er zonder veel moeite weer af gaan, zou ik best interesse hebben, scheelt mij weer printen.

Idem!

Citaat van: jaapz op 28-02-2018  10:25 uDe keerzijde is denk ik dat iedereen wel een printer thuis heeft dus als iemand echt graag etiketjes wil hebben dan kunnen ze het vaak met materiaal die ze thuis al aanwezig hebben al doen. Ik vraag mij dus af in hoeverre er echt een "gat in de markt" is om het zo maar te zeggen.

Ligt aan de te leveren kwaliteit. Als het verwijderbare stickers zijn met een hoge scherpte dan ga ik niet zelf lopen knutselen met standaard A4 papier, een laserprinter en een kopje melk.

Knobby

Citaat van: jaapz op 28-02-2018  10:25 uOp rol bestellen lijkt me het meest logisch. Voorgeplakte flesjes zou  je ook aan kunnen bieden maar dan zit je inderdaad met verzendkosten, en veel bottelaars zullen hun flesjes toch hergebruiken.

Als jullie kunnen garanderen dat de etiketjes er zonder veel moeite weer af gaan, zou ik best interesse hebben, scheelt mij weer printen.

De keerzijde is denk ik dat iedereen wel een printer thuis heeft dus als iemand echt graag etiketjes wil hebben dan kunnen ze het vaak met materiaal die ze thuis al aanwezig hebben al doen. Ik vraag mij dus af in hoeverre er echt een "gat in de markt" is om het zo maar te zeggen.
Ik moet zeggen dat ik zeer zelden etiketten print omdat knippen en plakken nogal wat extra handeling is. Wat ik wel doe is stickers printen voor op de dop.
Etiketten stickers op rol lijkt me wel wat eigenlijk.

PDGRRR

Citaat van: Knobby op 28-02-2018  13:32 uIk moet zeggen dat ik zeer zelden etiketten print omdat knippen en plakken nogal wat extra handeling is. wat ik wel doe is stickers printen voor op de dop.
Etiketten stickers op rol lijkt me wel wat eigenlijk.

Zo heb ik mijn etiketten laten maken bij de drukker om de hoek, ongeveer formaat visitekaartje stickers. Maar ik gebruik dan ook voor al mijn bieren hetzelfde etiket waar ik alleen de naam van het bier nog op print.
Neetje

Citaat van: PDGRRR op 28-02-2018  14:29 uZo heb ik mijn etiketten laten maken bij de drukker om de hoek, ongeveer formaat visitekaartje stickers. Maar ik gebruik dan ook voor al mijn bieren hetzelfde etiket waar ik alleen de naam van het bier nog op print.
Alc% en ingrediënten ook printen?


Persoonlijk vind ik het wel gaaf om kleine hoeveelheden labels te kunnen bestellen die waterafstotend + zelfklevend zijn.
Maar zou zeker niet reeds geplakt op fles kopen.

PDGRRR

Citaat van: Neetje op 28-02-2018  20:04 uAlc% en ingrediënten ook printen?Alc% wel en streepje bij botteldatum ook. Ingrediënten vermeld ik niet separaat. Ik vind "ingrediënten" wel gedetailleerd genoeg, sommige dingen kunnen beter geheim blijven  ;)

BrouwerijHerman

Dank allen voor de reacties en feedback!

Als ik het mag samenvatten, we zijn op zoek naar:
Gemakkelijk te verwijderen stickers van hoge kwaliteit
Stickers op rol bestellen heeft de voorkeur
Voorgeplakte flessen zou een extra optie kunnen zijn (wellicht voor later)

Vooral het gemak dat je zelf niks meer hoeft te doen, heeft dan wel toegevoegde waarde in mijn ogen. Overigens ben ik ook niet op zoek naar een gat in de markt of briljant businessplan. Het is meer de bedoeling dat we iets kunnen opzetten waar alle brouwers in Nederland (en wellicht zelfs over de grens) wat aan hebben, zonder dat het teveel geld kost. Mocht het zover komen, dan voorzie ik ook minimale marges op de stickers.

Inmiddels heb ik geïnformeerd bij verschillende partijen over hoe je het best een dergelijke print- en etiketteerlijn op kan zetten. Met name het juiste formaat sticker van hoge kwaliteit (bv. kunststof printbaar op inkjet) die óók nog gemakkelijk te verwijderen zijn, lijkt een opgave. Daar kan echter vast wel iets op gevonden worden.

Zodra ik een goed beeld heb van de mogelijkheden en bijbehorende kosten, zullen we eens gaan brainstormen om bijvoorbeeld een kickstarter op te zetten om de aanschafkosten te dekken. Kijken of we genoeg mensen enthousiast kunnen maken, bijvoorbeeld via dit forum  :D

Ik hou jullie op de hoogte en mochten er nog ideeën of suggesties zijn, laat ze vooral weten!

Oscar

Citaat van: BrouwerijHerman op 04-03-2018  12:31 uInmiddels heb ik geïnformeerd bij verschillende partijen over hoe je het best een dergelijke print- en etiketteerlijn op kan zetten.

Ik wil je niet ontmoedigen, maar een beetje etiketteermachine koste je zo € 5000,-, als het niet meer is. Dat is toch een flinke investering voor een "hobbyprojectje"... ;)

Vergelijkbare Topics (7)

45309

Gestart door LAM


Reacties: 2
Gelezen: 394

9028

Gestart door korek


Reacties: 9
Gelezen: 4418

1933

Reacties: 10
Gelezen: 8629

41218

Reacties: 2
Gelezen: 1889

35300

Reacties: 5
Gelezen: 3210


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.