Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Chai Bier

Gestart door Johannesdeloper, 24-12-2015 14:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannesdeloper

Vroeger had ik nogal wat contacten met Duitse scoutinggroepen. Voor bij het kampvuur maakten ze een grog-achtig drankje
dat ze Chai noemden..

Grofweg komt het recept neer op het volgende
1 deel rum
3 delen rode wijn
10 delen zwarte gekookte thee.
voeg toe Stukjes appel, gedroogde abrikozen, stukjes ananas en rozijnen.
kruidnagels, kaneelstokjes, suiker
laat dit een uurtje pruttelen en drink het warm.

De volgende dag smaakt het koud ook goed. Je kunt het als je de vruchten eruit  haalt ook in een schone fles bewaren.

Zover, zo goed.
Ik zat te bedenken zou je dit smaakgevoel ook niet in een bier kunnen vangen. Een mooie donkere RIS zou kunnen passen.

Probleem zijn natuurlijk de suikers die vergisten mee. Verder moet je de wijn en rum pas laat toevoegen anders begeeft je gist het.
Zou een kombinatie Bier - Wijn - Rum een goed smakend geheel kunnen worden?
Een beetje een gedrufd project, ben benieuwd naar jullie opinie!

Marcel_k

Beetje offtopic, maar doet me sterk denken aan Jager Thee, die ik morgen ga maken trouwens.
https://www.kookjij.nl/recepten/jagerthee

SKABRAM

Stone heeft een RIS met chai kruiden gebrouwen. Ik vond hem qua kruiden iets te over de top, maar absoluut interessant.

http://www.stonebrewing.com/beer/special-releases/stone-chai-spiced-imperial-russian-stout#ageGatePassed

Vergelijkbare Topics (7)

10899

Gestart door Busters


Reacties: 6
Gelezen: 2423

31981

Reacties: 26
Gelezen: 6809

18824

Reacties: 55
Gelezen: 14583

1051

Gestart door wim


Reacties: 12
Gelezen: 7832

24161

Gestart door Jukkie


Reacties: 18
Gelezen: 7456


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.