Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwsoftware / Re: BrouwHulp alternatieve download link
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 22:12 »
SUPER!!  :proost:


Tnx, de link werkt!
Mooi! Succes ermee.
Zorg bij BrouwHulp ervoor dat je zo veel mogelijk gegevens invult. Hoe meer je er in stopt hoe meer je er uit krijgt...
2
Brouwsoftware / Re: BrouwHulp alternatieve download link
« Laatste bericht door Maran van Brakel Gepost op Vandaag om 22:10 »
https://cargawar.stackstorage.com/s/rE0TFjPEdZwizuM

Hier staan 2 mappen: BrouwHulp en Brouwplanner
Brouwplanner is een Excelsheet die hetzelfde doet als BrouwHulp maar dan wat versimpeld.
De 7-7-2017 versie is de meest recente.
Ik gebruik zelf BrouwHulp omdat deze overzichtelijker is, maar mensen met een Mac kunnen Brouwplanner gebruiken.

Laat even weten of de link werkt svp...

SUPER!!  :proost:
3
Brouwsoftware / Re: BrouwHulp alternatieve download link
« Laatste bericht door flo Gepost op Vandaag om 22:09 »
https://cargawar.stackstorage.com/s/rE0TFjPEdZwizuM

Hier staan 2 mappen: BrouwHulp en Brouwplanner
Brouwplanner is een Excelsheet die hetzelfde doet als BrouwHulp maar dan wat versimpeld.
De 7-7-2017 versie is de meest recente.
Ik gebruik zelf BrouwHulp omdat deze overzichtelijker is, maar mensen met een Mac kunnen Brouwplanner gebruiken.

Laat even weten of de link werkt svp...

Tnx, de link werkt!
4
Brouwsoftware / Re: BrouwHulp alternatieve download link
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 22:06 »
https://cargawar.stackstorage.com/s/rE0TFjPEdZwizuM

Hier staan 2 mappen: BrouwHulp en Brouwplanner
Brouwplanner is een Excelsheet die hetzelfde doet als BrouwHulp maar dan wat versimpeld.
De 7-7-2017 versie is de meest recente.
Ik gebruik zelf BrouwHulp omdat deze overzichtelijker is, maar mensen met een Mac kunnen Brouwplanner gebruiken.

Laat even weten of de link werkt svp...
5
Brouwsoftware / Re: BrouwHulp alternatieve download link
« Laatste bericht door flo Gepost op Vandaag om 22:02 »
Ik heb het .exe bestand hier nog. Is daar behoefte aan? Kan het op mijn storageruimte zetten ter download...

graag!
6
Discussie over recepten / Re: Bramenbier
« Laatste bericht door Cerevisia Bibere Gepost op Vandaag om 21:53 »
Niels,

Het is nu meer dan een jaar na het brouwen van je bramenbier. Afgezien van de troebelheid. Ik ben erg benieuwd naar hoe de smaak is van jou bier. Ik heb vier liter bakjes bramen in de diepvries en ik wil er bier mee maken maar ik ben op zoek naar de dosering. Was die dosering van jou goed?

Drie kilo bramen gaf 2 liter sap gaf je aan. Maar hoeveel liter was je brouwsel?

Oei oei, alweer 10 jaar geleden... En dit is nog steeds het enigste draadje over bramen bier?

Henielma, kun jij je nog iets herinneren van je bramen bier? Dosering, smaak, geur, gebruik van pecto-enziem enz..

Ik ben namelijk ook een bramen bier aan het maken. Heb nu een basispilsje gebrouwen en daar ontsapte (door hitte) bramen bij gedaan.  Ik kreeg 3 liter uit 5 kg bramen, dus heb 1350 ml bramen sap bij 7,5 liter bier toegevoegd. Is 300 gram per liter bier. Nu ben ik aan het twijfelen om de pecto enziem tijdens de tweede gisting met bramen toe te voegen of als de gisting is afgelopen en het voor het bottelen toe te voegen. Ik denk richting de tweede optie, maar als iemand hier een goed idee over heeft, hoor ik het graag.

Ik heb het bier overgeheveld in een schone fles met zo min mogelijk bezinksel. Toen bramen sap toegevoegd. Het vergisten loopt nog geen storm. Moet dit weer opnieuw op gang komen? Ik zal geduld hebben ;)
7
Brouwproces / Re: Brouwen verspreiden over meerdere dagen
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 21:43 »
Wat is "goed"?

Als de mensen (en de mensen om hun heen) die dit doen bier produceren die ze lekker vinden, geen infecties ervaren, en het lukt ze om hun tijd (voor hun) wat efficienter in te plannen.... Wat is dan nog het probleem? Dan kan je nog zoveel zeggen over wat er hypothetisch allemaal fout zou zijn aan hun bier, maar dat voegt niks toe.

Dat een hobbybrouwer zijn bier te pruimen vindt wil niet zeggen dat het niet beter van smaak kan zijn...
Veel hobbybrouwers zijn niet zodanig getraind dat zij smaakafwijkingen kunnen herkennen.

Langzaam afkoelen van het wort en weer opwarmen geeft heel veel Maillardproducten. Bij een amber of donker bier hoeft dat niet zo'n probleem te zijn maar bij een fris lichtgekleurd bier is het funest.
8
Grondstoffen / Re: Imperial yeast
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 21:39 »
Het eerste wat mij opvalt is de gebruiksaanwijzing: Pas uit de koelkast halen als je de gist gaat toevoegen.
Niet eerst zorgen dat de temperatuur van de gist en het wort zo dicht mogelijk bij elkaar liggen dus.

He he, eindelijk een goede gebruiksaanwijzing. Dat langzaam laten opwarmen van afgegoten gist is gewoon geen goed idee. Er zijn veel hongerige kelen en weinig of geen voeding. Dat gaat niet goed. De gist gaat interen op de voorraad glycogeen waardoor deze in een slechtere conditie komt en ook minder makkelijk zich vermenigvuldigt. De temperatuur shock is minder schadelijk voor de gist dan voedsel tekort.
9
Brouwsoftware / Re: BrouwHulp alternatieve download link
« Laatste bericht door Bill W. Polo Gepost op Vandaag om 21:23 »
Ik heb het .exe bestand hier nog. Is daar behoefte aan? Kan het op mijn storageruimte zetten ter download...

Ja, graag. Als ik het gedownload heb gaat het in de kluis, aan een ketting met een dubbel slot.
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Mango in het bier!
« Laatste bericht door Dund Gepost op Vandaag om 21:21 »
Lijkt me voldoende voor wat smaak ik doe meestal 3-5 liter per 65 liter bier.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10