Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Tips / Re: Weegschalen voor elk gewicht
« Laatste bericht door Heisenberg Gepost op Vandaag om 12:51 »
Bij Modell kiezen voor de 3135 (Paketwaage 40 kg / 1 g)
2
Stel je voor / Re: Hallo van Inkbird
« Laatste bericht door Inkbird Gepost op Vandaag om 12:51 »
Thanks.

I will give setting examples for different models tomorrow (Inkbird ITC-1000, ITC-308, especially for ITC-310T-B)
3
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Brewferm Christmas
« Laatste bericht door Heisenberg Gepost op Vandaag om 12:45 »
Mijn geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld.... Zojuist nog maar eens gemeten. Het begint erop te lijken!



Volgende week nog maar eens meten. Wordt langzaamaan tijd dat ik kan bottelen.  :brouwen: :brouwen: :proost: :proost:
4
Grondstoffen / Re: Eerste keer graanbrouwen
« Laatste bericht door RonaldAnthonissen Gepost op Vandaag om 12:28 »
Ik ben begonnen met brouwen met brouwpakketten.
Ik had mij voorgenomen om eerst het brouwproces onder de knie te krijgen en mij geen zorgen te hoeven maken om het recept en de ingrediŽnten.
Bij zo'n moutpakket staat het recept vast en krijg je de ingrediŽnten in de juiste verhoudingen, en weet je wat het eindresultaat zou moeten zijn.
Als je dan fouten maakt, en die maak je, ik in ieder geval toch wel, dan weet je dat je al niet naar je recept moet kijken, maar naar je proces.

Eens ik het brouwproces voldoende beheers, kan ik mij wagen aan eigen recepten samen te stellen. Als het dan niet het verwachte resultaat oplevert, dan zal het aan het recept liggen.

Maar als je zoals je zegt al een tijdje bezig bent met extract brouwen, zul je de, naar mijn mening, lastigste stap van de vergisting al wel voldoende beheersen.
Maischen, filteren en koken zijn dan de volgende stappen in je leerproces. Ik zou het dan wel handig vinden om te kunnen vertrekken van een bestaand recept.
De keuze of dat nu uit een moutpakket komt, of een bewezen recept waarvoor je zelf je grondstoffen aankoopt, is aan jou.
5
Brouwproces / Re: Eerste brouwdag: wat ging er mis?
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 12:23 »
We zijn nu iets meer dan twee weken later, vorige week woensdag heb ik het SG gemeten, die zat op 1030.  Gisteravond opnieuw gemeten, ook weer op 1030. Lijkt me hoog gezien het recept 1019 als eind SG zegt. De temperatuur van het bier heeft continu zo rond de 21 graden Celsius gezeten.

Kan ik dit bier nu gaan bottelen met 7 gram suiker per liter? Of gaat hier nog iets fout?
Ik heb hetzelfde met een brouwsel, een KŲlsch...
Die ik weliswaar op een lagere temperatuur heb vergist dan jij.
Blijft hangen en omgerekend niet meer dan 2,6% alcohol.
Ruikt niet bijzonder lekker en smaakt waterig.
Terwijl mijn OG wel klopte met de voorspelling.
Ik ga nu eerst maar overhevelen in kleine flessen en daar mee experimenteren met drooghoppen en andere toevoegingen.
Kijken of er nog iets leuks van te maken valt.
6
Brouwproces / Re: Eerste brouwdag: wat ging er mis?
« Laatste bericht door Wilco Flier Gepost op Vandaag om 12:20 »
We zijn nu iets meer dan twee weken later, vorige week woensdag heb ik het SG gemeten, die zat op 1030.  Gisteravond opnieuw gemeten, ook weer op 1030. Lijkt me hoog gezien het recept 1019 als eind SG zegt. De temperatuur van het bier heeft continu zo rond de 21 graden Celsius gezeten.

Kan ik dit bier nu gaan bottelen met 7 gram suiker per liter? Of gaat hier nog iets fout?
7
Brouwproces / Re: Eerste brouwdag: wat ging er mis?
« Laatste bericht door Wilco Flier Gepost op Vandaag om 12:16 »
Dag Wilco,
Welkom op dit fijne forum. Toevallig wonen wij in dezelfde plaats, mocht je hulp willen of iemand die even meekijkt dan denk ik graag mee. :proost:

Dankje voor het aanbod! Daar zal ik zeker tzt gebruik van maken!  :)
8
Ik denk dat je kookverlies veel te hoog staat ingesteld. Er zou volgens de berekening 4,74 liter water moeten verdampen in het uur dat je kookt.
Ik brouw zelf ook BIAB met een weckketel, en ik verdamp ongeveer 2 liter in een uur. Je houdt dan nog 2,74 liter over, plus een deel van die 0,95. Dit verklaart waarom je 3 liter teveel had.
9
Tips / Re: Weegschalen voor elk gewicht
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 11:55 »
https://www.ebay.nl/itm/Profi-Paketwaage-Briefwaage-Plattformwaage-Versandwaage-Industriewaage-Waage-Lcd/182295644997?hash=item2a71aacb45:m:mEpgxjGq28EmVDSXlzgIU-g

Meer dan 10 beschikbaar... Ik heb er 1 besteld!
mooi alternatief voor de niet meer leverbare 50 kg weegschaal. ik maakt normaal 45 liter met gewicht van het vat erbij past dat net op 50kg. dan zou ik er dus 2 moeten bestellen en wegen op 2 weegschalen tegelijk en beide gewichten optellen dan heb je dus 0-40 kg per 1gram en 40-80kg per 2 gram
10
Grondstoffen / Re: Eerste keer graanbrouwen
« Laatste bericht door mrbassman1974 Gepost op Vandaag om 11:47 »
Dat blikbrouwen heb ik nu wel gehad... Extract brouwen heb ik overgeslagen. Denk dat de topicstarter dat extract brouwen inmiddels ook wel welletjes vindt.

@Heisenberg Dat had ik al vrij snel  8) Op de manier zoals ik tot nu toe gebrouwen heb gaat het vooral om het beheersen van het gistproces. Ik ben gewoon erg nieuwsgierig naar de rest.  ;D Brouwinstallatie groeit ook gestaag....
Pagina's: [1] 2 3 ... 10