Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


St. Arnoldus van Saison

Gestart door davadox, 05-05-2012 16:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

davadox

Citaat van: NewLine op 11-07-2012  20:29 uLijkt me vrij hoog om al te stagneren, ik dacht dat ie eerder in de 1030's stagneert. Op welke temperatuur zit?

Mijn SG verloop en temperatuur met de 3724: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,17335.msg267802.html#msg267802

Ik zeg ook niet dat hij stagneert ,ik zeg alleen dat hij pas 14 punten gezakt is in 4 dagen.
De temperatuur verhoog ik dagelijks met 1,3 graden tot 28 graden.
Hij staat sinds vanavond op 23,9 graden.

davadox

Ik zie trouwens dat jij pas begonnen bent met vergisten op 29 graden en langzaam op laten lopen naar 35 graden.

davadox

1032 zit ik nu, ik vind het nog niet tegenvallen.
Als ik tijd heb zal ik hem vandaag overhevelen naar de mandfles.

MM

Citaat van: davadox op 20-07-2012  09:43 u1032 zit ik nu, ik vind het nog niet tegenvallen.
Als ik tijd heb zal ik hem vandaag overhevelen naar de mandfles.

Kan je niet beter wachten, tot je bier is uitgegist?

davadox

Een paar dagen zou ik nog wel kunnen wachten maar voordat ik op vakantie ga wil ij hem wel overhevelen.

MM

Citaat van: davadox op 20-07-2012  12:42 uEen paar dagen zou ik nog wel kunnen wachten maar voordat ik op vakantie ga wil ij hem wel overhevelen.

Lijkt me inderdaad slim om dat voor je vakantie te doen.

davadox

Vanmorgen overgeheveld met een SG van 1028.
Hij smaakte wel ontzettend bitter, blegh.

davadox


RobinB

Gaat de goede kant op! Nog steeds blegh?

davadox

Citaat van: RobinB op 10-08-2012  18:17 uGaat de goede kant op! Nog steeds blegh?

Nee hij begint al yummie te worden!

RobinB


segtom

Hoe is het het met jouw saison? Heb er nu ook eentje staan gisten (volgens refractometer tool van ronnie is de mijne al 1023-1025).

davadox

Ja goed, toevallig vandaag gebotteld.
Hij had een SG van 1012.
De laatste week heeft hij vergist op 30 graden en hij smaakte al heel lekker.

segtom

Dat is goed he ;) Ik vind de geur van deze gist echt fantastisch.

davadox

Ruikt en smaakt overheerlijk maar ik ga volgende keer toch voor zijn Frans broertje.

segtom

Nja begrijpelijk he :p maar deze is toch wel een leuke uitdaging.

davadox

Citaat van: segtom op 26-08-2012  09:24 uNja begrijpelijk he :p maar deze is toch wel een leuke uitdaging.

Jazeker, als ik ooit nog een gistkast erbij heb ga ik er zeker nog eens mee brouwen.

segtom

Ik doe het zonder gistkast op het moment.

davadox

Potdikkie zeg, ik kon de verleiding niet weerstaan om er eens eentje open te rukken vanavond.
De gist dwarrelt nog vrolijk rond en dat proef je. En het bier is enorm troebel. Maar daar doorheen proevend smaakt hij nu al overheerlijk.
Dat was vele weken mijn gistkast in beslag nemen dubbel en dik waard!

segtom

Ben benieuwd naar de mijne. Hij zit op bijna 2 weken op 1010.

Vergelijkbare Topics (7)

3109

Reacties: 8
Gelezen: 3506

17612

Reacties: 5
Gelezen: 2432

29486

Reacties: 4
Gelezen: 1758

16394

Gestart door René K


Reacties: 17
Gelezen: 6612


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.