Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Ratebeer voor een deel in handen van AB Inbev

Gestart door Jacques, 05-06-2017 16:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Op heel wat festivals zie je bierproevers met in hun ene hand hun bierglas en in hun andere hun mobiel. Naast het volgen van social media wordt het mobieltje ook gebruikt voor het noteren van proefbevindingen of voor het geven van waarderingen op sites als Ratebeer.

Het spreekt voor zich dat een site als Ratebeer gebaat is bij onafhankelijke beoordelingen. Des te verrassender is het dat een paar dagen geleden bekend is geworden dat AB Inbev een minderheidsaandeel hebben in deze site. Op zich snap ik het wel. Zo'n site als Ratebeer kost veel aandacht. En dat 7 keer 24 uur in de week. Extra inkomsten zodat voldoende geld is dat anderen het werk kunnen doen als je slaapt is wel handig. Dat komt de kwaliteit van zo'n site ten goede. Maar het is wel opvallend dat dit geld afkomstig van AB Inbev, een grote brouwer die heel wat kleine brouwerijen in het verleden gesloten heeft. Moet die de hoeder worden van het goede bier?

Zie https://www.ratebeer.com/forums/ratebeer-investment-announcement_296260.htm
http://boakandbailey.com/2017/06/news-nuggets-longreads-3-june-2017-rating-flyposting-logging/

Markiej87

Het is belachelijk maar waar. Dogfish heeft al gereageerd, ben benieuwd of de rest dit voorbeeld gaat volgen..

https://www.dogfish.com/blog/message-sam-current-ratebeer-changes

Pim

De Struise Brouwers (Urbain) heeft een andere kijk op deze gebeurtenis.
In het kort: Wanneer het Inbev om de data van Ratebeer te doen zou zijn dan kunnen ze die altijd al gewoon pakken, desnoods dmv een goedkoop Premium Membership. Dus dat kan het niet zijn. Wel zou Inbev uit kunnen zijn op een reactie als die van Dogfish waarbij meerdere partijen hun data laten verwijderen. En dan valt er voor proevers dus uiteindelijk ook niets meer te beoordelen, kortom... Ratebeer sterft een langzame (of snelle ?) dood met als gevolg minder aandacht voor de craft beer brewers en dus voor Inbev's concurrentie!

Een relatief goedkope manier om de completion de nek om te draaien ?

Zie Urbains kijk op de zaak

Gerb

Jullie zijn wel erg in complotten aan het denken. Als er data verdwijnt dan is dat toch direct te herleiden naar Inbev? Ze hebben overigens een minderheidsaandeel.

Pimmels

Ik heb nog nooit bier gekocht naar aanleiding van een Rate beer beoordeling.
Ik zou niet weten waarom ik moet vertrouwen op de 'goede smaak' van een onbekende proever!
Al verkopen ze Rate Beer aan Heineken, ik heb er geen last van! :weetniet:

Pim

Citaat van: Gerb op 07-06-2017  08:10 uJullie zijn wel erg in complotten aan het denken. Als er data verdwijnt dan is dat toch direct te herleiden naar Inbev? Ze hebben overigens een minderheidsaandeel.
Een bedrijf als Inbev doet alleen investeringen wanneer hen dat iets gaat opleveren. De data hebben ze al of kunnen ze zo pakken. Dus moet er een andere reden voor deze investering zijn. Ratebeer uiteindelijk overbodig laten worden en zo de craft beer markt minder aandacht laten krijgen lijkt een plausibele verklaring.

HopSwiers

Ik gebruik de app Untappd en gebruik deze specifiek voor persoonlijke doeleiden. Gewoon om zelf scores en proefbevindingen bij te houden om deze achteraf van mezelf te kunnen herbekijken.
Buiten die van een paar vrieden van me kijk ik niet naar de waarderingen van anderen. Smaken verschillen nu eenmaal. Zelf al was Ratebeer een volledig onafhankelijke site, er zijn veel mensen die stemmen volgens: ik lust geen stout en bijgevolg elke stout laag scoren. Dat geeft een vertekend beeld. scores en waardering zijn maar pas iets waart als iedereen het op dezelfde manier benadert.

Markiej87

De discussie is naar mijn mening meer de onafhankelijkheid van journalistiek...

Vergelijkbare Topics (7)

41840

Reacties: 1
Gelezen: 1017

4000

Reacties: 49
Gelezen: 17390

38808

Reacties: 1
Gelezen: 1257

19489

Reacties: 5
Gelezen: 1860

35841

Reacties: 10
Gelezen: 2920


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.