Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Ervaring met Bulldog Beer Kits?

Gestart door Eerbeekse IPA, 15-12-2016 12:33 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Eerbeekse IPA

Hallo brouwers,

Wij hebben als beginnende brouwers voor het eerst een Bulldog Beer Kit aangeschaft en zitten bij het lezen van de algemene (Engelse) instructieset met een vraag die wij met op internet googelen niet beantwoord krijgen. In de instructies wordt gesproken over het gebruik van heet water om het vloeibare moutextract in te weken, maar niet over welke temperatuur dat water moet hebben en hoeveel water daarbij gebruikt moet worden. Hebben jullie ervaring met deze kits en een antwoord op de vraag?

P.s. wij hebben deze vraag ook bij Bulldog in Engeland gesteld, maar nog geen reactie ontvangen.

Eerbeekse IPA

jaapz

Gaat er gewoon om dat je warm water gebruikt, zodat de vloeibare moutextract makkelijk uit de verpakking gehaald kan worden. Als het extract warmer word word het wat minder plakkerig en kan je het uiteindelijk makkelijker uit de verpakking halen.

Kokend hoeft het water niet te zijn, als het maar heet is.

Je moet dus wel de verpakking in het hete water zetten, met de vloeibare moutextract er nog in.

Eerbeekse IPA

Hallo Jaapz,

Duidelijk verhaal, waarvoor dank.

Voor alle zekerheid een vervolgvraag: zodra volgens de instructies het extract uit de verpakking gaat en gemixt wordt met 3 liter warm water, dan is de temperatuur van het water zoals in jou eerdere antwoord? Neem aan van wel, want zodra het vervolgens wordt aangevuld tot 20 liter is de maximale temperatuur 25 graden volgens de instructieset.

Groet

Eerbeekse IPA

Hay

Kijk anders ff hier, kun je zien hoe ze het doen is altijd makkelijker.



Eerbeekse IPA

Bedankt Hay voor deze bijdrage! Zeer nuttig.

We hebben ondertussen ook antwoord van de Bulldog Company op onze vraag over de temperatuur van het water. Hieronder ter info.

--------------------------------------------------------------------------------
Hello,

We bought a Buldogg beer kit. In the instructions at START point 2 you are writhing "place the malt bag in hot water for 15 minutes" At what temperature does the hot water has to be? At START point 4 also is written "hot water". Same temperature as by point 2?

Bert Albrecht

Hi Bert,

In point 2 the temperature is not so important, it is only to soften the malt extract so it will flow out of the bag 60°C is ok, a kettle full should be enough. You can use very hot water to rinse the bag 80° - 90°C, (be careful about scalding) it is more important that the final temperature of the wort is 20°C - 25°C before adding the yeast.

Hope this helps.

Regards

David

 -------------------------------------------------------------------------------------



Vergelijkbare Topics (7)

30231

Reacties: 58
Gelezen: 20011

8674

Reacties: 12
Gelezen: 4949

44821

Reacties: 22
Gelezen: 1189

21969

Reacties: 37
Gelezen: 13096

7036

Reacties: 16
Gelezen: 7438

11-08-2007 18:31 u
door oranjeboombiertje
44009

Reacties: 0
Gelezen: 632


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.