Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Urtyp Pilsner, mijn eerste ondergister (eindelijk)

Gestart door Caspar, 06-09-2007 16:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oscar

Citaat van: Caspar op 27-01-2008  13:42 uHet kost verdomde veel tijd.

Het kost natuurlijk niet veel meer tijd dan een ander brouwsel, je moet alleen wat meer geduld hebben...

Mijn pils staat nu ook te lageren...maar onder tussen brouw ik gewoon bovengisters...

Menno

Citaat van: Caspar op 27-01-2008  11:03 uVolgende week haal ik het bier uit de koeling.

Ik heb je flesje gelijk (lees: de zaterdagochtend... ;D) thuis in de koeling gezet. Wat raad je mij aan: in de koeling bewaren, of in de meterkast, waar het wel wat warmer is?  :weetniet:

En is het verstandig nog even te wachten?  ;)

Caspar

Ha Menno, bewaar het maar op een koelere plek (de schuur, zolder of inderdaad de meterkast). Het moet niet echt kouder dan 10 oC zijn op de plek want ik vermoed dat de bottelsuiker nog niet 100% is uitgegist :brouwen:.

Wacht nog maar een maandje of zo, traag bier die pilsjes ;D!

Edgar

Gefeliciteerd Caspar. Mooi moment, je eerste pils. Er kan best wat zoet overblijven hoor, al ken ik die gist niet goed. Maar hij zal zeker nog verbeteren.

Vergelijkbare Topics (7)

3389

Reacties: 16
Gelezen: 10094

20583

Gestart door pieterwannes


Reacties: 35
Gelezen: 10018

41495

Gestart door Martijn0172


Reacties: 2
Gelezen: 1223

26728

Reacties: 23
Gelezen: 8249


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.