Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Sjoef

Gestart door Herman, 28-04-2002 13:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edwin

Altijd leerzaam om eenzelfde recept van twee brouwers te proeven!

Het klopt wel dat er een enorme hoeveelheid koriander in dat recept zit. Ik kan me dus wel voorstellen dat je het niet geplet hebt. Ben wel benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen.
eens kijken of er een gelegenheid is..misschien meedoen met zo'n kloon-recept?

Edwin

gelfling

Dat is sowieso de intensie. Het klonen van d'achouffe is voor mij een hele uitdaging, omdat dit een van mijn lieflings bieren is op dit moment. Het benaderen van het originele recept is voor mij de uitdaging!
Alleen de initiator van de sjoef zal dan de eerste aanzet moeten doen.
Het basis recept is door hem aangekaart.
Ik doe in ieder geval mee aan het uitkristaliseren van het biertje.
Ook wil ik hem vergelijken met nogmaals dit brouwsel en een opgekweekte gist van d'achouffe.

gelfling

Zo! de eerste Chouffe zit op de fles.
Niet geheel volgens het kloonrecept, dus ik plaats hem hier maar even.
Hij ruikt chouffe, en hij proeft al chouffe.
Ik kan niet wachten totdat er koolzuur op zit.
Hij is nu al erg uitnodigend om te drinken, dus de verwachtte levensduur van mijn 20 liter schat ik niet erg lang.
over 1,5 weken de kloon maar bottelen
Eind SG: 1024 (tijd dus om mijn vergistings kast te gaan bouwen).

gelfling

De chouffe gisteren naast de commerciele gezet.
Mijn chouffe rook veel hoppiger.
Wat ik verwachtte, was inderdaad ook zo. Het eind sg was nog te hoog, waardoor een ietwat zoetige stroperige maar niet overdreven smaak aan zat. Hierdoor leek mijn chouffe voller.
Mijn chouffe was ook nog iets te donker.
Koolzuur was nagenoeg perfect, evenals de afdronk.
Ik vond ze allebei lekker, maar mijn chouffe week teveel af.
Zondag weer clonen.......

gelfling

Zo, ik ben op dit moment weer aan het spoelen.
Ik vond deze variant van de choufffe erg lekker, dus ik ga het eens proberen met witte kandij suiker, en de styr goldings niet 4/5 en 1/5 toevoegen, maar 50/50.
Lekker wordt hij toch wel.

Vergelijkbare Topics (1)

27553

Gestart door William


Reacties: 6
Gelezen: 3615


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.