Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Delerium Red kloon bier

Gestart door herwinkampjes, 21-08-2021 14:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

herwinkampjes

Goedemiddag,

Graag zou ik een bier brouwen als een Delerium Red kloon. Nu kan ik hierover een paar recepten vinden op internet, maar ben nog niet helemaal uit over hoeveel gram kersen ik ga toevoegen naar de hoofdvergisting.

Tips over het volgende recept?

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk2
Naam receptDe rode Barones (delerium red clone)
Brouwdatum05-09-2021
BierstijlKriek-Lambiek
Volume21,0 l
Begin SG1,061 SG
Eind SG1,010 SG
Schijnbare vergistingsgraad83,6%
Alcoholgehalte6,6 vol.%
Berekende kleur (Morey)33 EBC
Berekende bitterheid (Rager)16 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
19,25 lReduzum water
9,46 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,80 kgPilsmoutWeyermann3 EBC55,9 %
0,30 kgBiscuitDingemans50 EBC4,4 %
0,30 kgAroma 150Dingemans150 EBC4,4 %
0,30 kgSwaen Munich LightDe Swaen14 EBC4,4 %
0,70 kgKers (zuur: kriek. morel)Groentenboer0 EBC10,3 %
1,40 kgRietsuiker (gula djawa, donker)Supermarkt50 EBC20,6 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.40 min.2,2 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C1 min.30 min.3,2 l/kg
Uitmaischen78,0 °C1 min.5 min.4,3 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
18,0 gStyrian Goldingspellets3,4%60 min.9,6 IBU
18,0 gStyrian Goldingspellets3,4%15 min.2,6 IBU
18,0 gSaazpellets3,4%15 min.2,6 IBU
18,0 gSaazpellets3,4%5 min.1,6 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
8,00 gIers mosklaringsmiddelkoken
12,00 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType
18,0 gBlanche Ale Yeast (Y015)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting22,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting22,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,010 SG
Schijnbare vergistingsgraad83,8%
Temp. nagisting0,0 °C
Temp. lagering0,0 °C


Gerb

Als ik kijk naar de gegevens van Mad Fermentationist dan zie ik bij kersen 60 tot 180 gram per liter staan. Dit komt in het laagste geval overeen met iets mee dan 2 kg kersen in 21 liter bier. Ik weet natuurlijk niet hoe sterk de smaak van de kersen is in de Delirium. 

El Pastor Belga (MaJa)


Vergelijkbare Topics (7)

16333

Reacties: 21
Gelezen: 10280

34842

Reacties: 23
Gelezen: 6958

22547

Gestart door Gerald


Reacties: 10
Gelezen: 4303

4392

Gestart door BuBS


Reacties: 12
Gelezen: 4924

38115

Reacties: 36
Gelezen: 7060

8784

Gestart door Phrerick


Reacties: 17
Gelezen: 6474


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.