Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Specialty IPA - Fantasie recept

Gestart door rfrins, 04-05-2020 15:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

rfrins

Collega brouwers,

Ik heb nog wat mouten, hoppen en gist over welke  ik "op" wil maken.

Na alles in Brewfather te hebben ingevoerd, geeft hij aan dat ik een specialty IPA ga brouwen, het zal....

Willen jullie eens meedenken in het recept, gaat dit lekker worden of kan ik beter iets weglaten of juist toevoegen of veranderen?

Pandemic - Fantasy IPA - 7.4%
Specialty IPA
Author:
Type: All Grain
IBU : 60 (Tinseth)
Color : 46 EBC
Carbonation : 2.4 CO2-vol

Brew Monk 30L
Batch Size : 20 L
Boil Size : 25.38 L
Post-Boil V.: 21.88 L


Pre-Boil Gravity : 1.057
Post-Boil Gravity: 1.066
Original Gravity : 1.074
Final Gravity : 1.018


Fermentables (6.6 kg)
2.3 kg - Pilsen 3.2 EBC (34.9%)
2.1 kg - Oats, Flaked 2 EBC (31.8%)
1 kg - Pale Ale 9.5 EBC (15.2%)
400 g - Secondary - Brown Sugar, Dark 98.5 EB...
400 g - Cara 120 120 EBC (6.1%)
400 g - Caraaroma 400 EBC (6.1%)

Hops (202 g)
60 min - 81 g - Styrian Goldings - 5.4% (46 IBU)
10 min - 41 g - Saaz - 3.75% (6 IBU)
10 min - 40 g - Crystal - 3.5% (5 IBU)
5 min - 40 g - Saaz - 3.75% (3 IBU)

Miscellaneous
15 min - Boil - 1 g - Yeast Nutrients (WLN1000)
Yeast
2 pkg - Fermentis SafBrew Specialty Ale T-58


Mash Profile
High fermentability plus mash out
65 °C - 60 min - Temperature
75 °C - 10 min - Mash Out

Snelbier

Citaat van: rfrins op 04-05-2020  15:07 uCollega brouwers,

Ik heb nog wat mouten, hoppen en gist over welke  ik "op" wil maken.

Na alles in Brewfather te hebben ingevoerd, geeft hij aan dat ik een specialty IPA ga brouwen, het zal....

Willen jullie eens meedenken in het recept, gaat dit lekker worden of kan ik beter iets weglaten of juist toevoegen of veranderen?

Pandemic - Fantasy IPA - 7.4%
Specialty IPA
Author:
Type: All Grain
IBU : 60 (Tinseth)
Color : 46 EBC
Carbonation : 2.4 CO2-vol

Brew Monk 30L
Batch Size : 20 L
Boil Size : 25.38 L
Post-Boil V.: 21.88 L


Pre-Boil Gravity : 1.057
Post-Boil Gravity: 1.066
Original Gravity : 1.074
Final Gravity : 1.018


Fermentables (6.6 kg)
2.3 kg - Pilsen 3.2 EBC (34.9%)
2.1 kg - Oats, Flaked 2 EBC (31.8%)
1 kg - Pale Ale 9.5 EBC (15.2%)
400 g - Secondary - Brown Sugar, Dark 98.5 EB...
400 g - Cara 120 120 EBC (6.1%)
400 g - Caraaroma 400 EBC (6.1%)

Hops (202 g)
60 min - 81 g - Styrian Goldings - 5.4% (46 IBU)
10 min - 41 g - Saaz - 3.75% (6 IBU)
10 min - 40 g - Crystal - 3.5% (5 IBU)
5 min - 40 g - Saaz - 3.75% (3 IBU)

Miscellaneous
15 min - Boil - 1 g - Yeast Nutrients (WLN1000)
Yeast
2 pkg - Fermentis SafBrew Specialty Ale T-58


Mash Profile
High fermentability plus mash out
65 °C - 60 min - Temperature
75 °C - 10 min - Mash Out
- Oats-flakes.. Havervlokken ongemout? Dan is ruim 30% best veel. Zal lastig versuikeren in je maisch.
  in dat geval misschien toch eiwit-rust-schema rond 53'C hanteren.
- Cara120 en Cara-aroma 12%..  Deze mouten geven veel donkerefruit(rozijnen)-smaak.
  ik houd er wel van, maar totaal 12% is hoog. Ik zou ze op gevoel bijna halveren..
- Bruine suiker.. Voor kleur hoef je het niet te doen, en voor smaak ook niet.
  Mag er (van mij) in, maar kan ook op de panne(n)koeken.
Negeer desnoods mijn opmerkingen, en kijk wat het wordt. Brouwze, Snelbier.

de Machtige Wil

Je krijgt door die bruine suiker wel een extreem donkere ipa. Zelf zou ik gewoon kristalsuiker gebruiken.
Verder vind ik dat je erg veel hop in de bitterhop hebt ten opzichte van je aroma hop en mis ik een koudhop en eventueel een backhop gift.

rfrins

Thanks voor beide inzichten, ik ga het recept toch nog een beetje veranderen denk ik (en dus een kleine bestelling de deur uit doen)

Minder havervlokken, maar een extra kilo pale mout
Extra koudhop

Zal het recept morgen aanpassen en opnieuw sturen

rfrins

Ik heb nog wat met het recept zitten spelen en dit is het geworden: schiet maar :-)

Pandemic - Fantasy IPA - 6.4%
Brown IPA
Author:
Type: All Grain
IBU : 57 (Tinseth)
Color : 27 EBC
Carbonation : 2.4 CO2-vol

Pre-Boil Gravity : 1.048
Post-Boil Gravity: 1.056
Original Gravity : 1.064
Final Gravity : 1.015
Brew Monk 30L
Batch Size : 20 L
Boil Size : 25.38 L
Post-Boil V.: 21.88 L
Mash Water : 25.54 L
Sparge Water: 4.11 L
Boil Time : 75 min
Total Water : 29.65 L

Brewhouse Efficiency: 70%
Mash Efficiency : 73.5%

Fermentables (5.74 kg)
2.54 kg - Pilsen 3.2 EBC (44.3%)
1 kg - Oats, Malted 3.9 EBC (17.4%)
1 kg - Pale Ale 9.5 EBC (17.4%)
400 g - Oats, Flaked 2 EBC (7%)
400 g - Secondary - Sugar, Table (Sucrose) 2...
200 g - Cara 120 120 EBC (3.5%)
200 g - Caraaroma 400 EBC (3.5%)
Hops (302 g)
60 min - 41 g - Styrian Goldings - 5.4% (26 IBU)
20 min - 40 g - Styrian Goldings - 5.4% (16 IBU)
10 min - 40 g - Crystal - 3.5% (7 IBU)
5 min - 41 g - Saaz - 3.75% (6 IBU)
Hop Stand
20 min hopstand @ 80 °C
20 min - 40 g - Saaz - 3.75% (2 IBU)
Dry Hops
14 days - 100 g - Cascade - 5.5%

Miscellaneous
15 min - Boil - 1 g - Yeast Nutrients (WLN1000)
Yeast
2 pkg - Fermentis SafBrew Specialty Ale T-58
Cells
15 million cells / ml


Mash Profile
High fermentability plus mash out
65 °C - 60 min - Temperature
75 °C - 10 min - Mash Out

Fermentation Profile
Ale
18 °C - 3 days - Primary
19 °C - 5 days - Primary
20 °C - 7 days - Primary

Snelbier

Lijkt qua kleur en mouten al 'normaler' dan recept-1, maar blijft een allegaartje, typisch Kliekjesbier..
Gewoon brouwen, kijken wat het wordt.. Zoveel mouten, zoveel hop.  Moet goedkomen.
Succes,  Snelbier.

Vergelijkbare Topics (7)

36027

Reacties: 1
Gelezen: 1213

30298

Reacties: 13
Gelezen: 6435

42766

Reacties: 34
Gelezen: 3053

37488

Reacties: 14
Gelezen: 5187

32370

Reacties: 24
Gelezen: 8549

25679

Gestart door Brouwter


Reacties: 2
Gelezen: 2243


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.