Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


IPA met Duitse hop

Gestart door lexkato, 23-01-2020 16:46 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

lexkato

Aangezien we nog een behoorlijke hoeveelheid Duitse hop hebben liggen willen we een IPA maken met de Calista en Ariana hop.
Wat ik wil vragen is wat jullie denken van de verschillende hop toevoegingen?
In eerste instantie wilde we gaan dry/koud hoppen met ong. 4 gram per liter maar nu ik de verhalen las over de kans op "dry hop creep" zien we hier toch maar vanaf, terecht?
We willen nu het aroma vooral uit de whirlpool toevoeging gaan halen (45min bij 75 graden)
Gaat dit lukken of missen dan we dan toch wel erg veel aroma's door niet te gaan dry hoppen?
Hieronder het recept:
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam recept
Brouwdatum
BierstijlAmerikaanse IPA
Volume50,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)17 EBC
Berekende bitterheid (Rager)61 IBU
Brouwzaalrendement68,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
94,63 lWater uit delft3
-24,13 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
46 mg/l7 mg/l43 mg/l131 mg/l64 mg/l49 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
14,62 kgPale Ale moutDingemans7 EBC97,0 %
0,45 kgBiscuitDingemans50 EBC3,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C2 min.60 min.4,0 l/kg
uitmaischen78,0 °C1 min.1 min.6,3 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
50,0 gHallertau Arianapellets11,0%60 min.35,5 IBU
40,0 gHallertau Calistapellets4,0%first wort hop11,4 IBU
15,0 gHallertau Calistapellets4,0%20 min.1,3 IBU
140,0 gHallertau Calistapellets4,0%whirlpool6,0 IBU
55,0 gHallertau Arianapellets11,0%whirlpool6,5 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
0,0 gU.S. West Coast (M44)bovengist


Martijn0172

Ik heb net de hopprofielen gecheckt en ze lijken mij wel lekker voor een ipa dus gewoon doen. En tja hopcreep, het zal heus bestaan maar ik heb er eigenlijk nog nooit last van gehad. In mijn ervaring krijg je de beste hoparoma en smaak met zowel een hopstand als dryhop.

Koen S

Gewoon proberen, ik gebruik meer en meer hopstand, vaak zo'n 6 g hop/liter, ik zou verhogen tot 300 g.

Juindorper

4 gram/liter is wel wat aan de zuinige kant. Vrees niet voor het hop creep spook. ;D

Vergelijkbare Topics (7)

38479

Reacties: 23
Gelezen: 8664

30172

Reacties: 7
Gelezen: 3275

12337

Gestart door Erick


Reacties: 50
Gelezen: 14082

08-05-2009 10:26 u
door Erick

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.