Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


NEIPAzaaca

Gestart door Stevie51, 03-12-2019 21:48 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stevie51

Ik wil binnenkort eens een NEIPA gaan brouwen. Het hoeft niet helemaal te voldoen aan de richtlijnen voor een NEIPA,
maar hij moet goed juicy en hazy zijn.

Ik heb onderstaand recept gevonden op internet en heb de hopsamenstelling iets veranderd en de gistkeuze heb ik ook veranderd.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk03
Naam receptNEIPAzaaca
Brouwdatum03-12-2019
BierstijlAmerikaans tarwebier
Volume20,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)39 IBU
Brouwzaalrendement77,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
25,00 lWater uit Zutphen
5,68 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,93 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC35,0 %
1,66 kgPale Ale moutDingemans7 EBC30,0 %
1,11 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC20,0 %
0,55 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC10,0 %
0,28 kgSpelt mout (Weyermann)Zelf gemaakt5 EBC5,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
64,0 °C0 min.75 min.4,5 l/kg
72,0 °C9 min.15 min.4,5 l/kg
78,0 °C8 min.5 min.4,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
5,0 gAzaacabellen11,3%first wort hop9,3 IBU
15,0 gAzaacabellen11,3%whirlpool8,6 IBU
15,0 gMosaicpellets13,9%whirlpool11,6 IBU
15,0 gCitrapellets12,0%whirlpool10,0 IBU
95,0 gAzaacabellen11,3%koudhop0,0 IBU
75,0 gCitrapellets12,0%koudhop0,0 IBU
75,0 gMosaicpellets13,9%koudhop0,0 IBU

Gist
Ik heb de gist niet in de uitdraai kunnen krijgen. Als gist wil ik WLP067 Coastal Haze Ale Yeast Blend gaan gebruiken.

Stevie51

Heb het recept qua hoppen helemaal omgegooid vanwege de beschikbaarheid in de winkel.

Ik denk dat ik de EBC van 10 mooi vind. Misschien kan die nog richting de 14 maar laat het eerst zo.

Over de IBU van 30 twijfel ik een beetje. Heb laatst een hele mooie NEIPA gedronken met een IBU van 7. Misschien is die ook wel aan de extreem lage kant.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk03
Naam receptNEIPAzacca
Brouwdatum03-12-2019
BierstijlAmerikaanse IPA
Volume20,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)30 IBU
Brouwzaalrendement77,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
25,00 lWater uit Zutphen
5,68 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,94 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC35,0 %
1,66 kgPale Ale moutDingemans7 EBC30,0 %
1,11 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC20,0 %
0,55 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC10,0 %
0,28 kgSpelt mout (Weyermann)Zelf gemaakt5 EBC5,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
64,0 °C1 min.75 min.4,5 l/kg
72,0 °C9 min.15 min.4,5 l/kg
78,0 °C8 min.5 min.4,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
18,0 gAhtanumbellen4,4%whirlpool4,0 IBU
18,0 gEl Doradobellen13,6%whirlpool12,4 IBU
18,0 gAzaccapellets13,2%whirlpool13,2 IBU
95,0 gAzaccapellets13,2%koudhop0,0 IBU
75,0 gAhtanumbellen4,4%koudhop0,0 IBU
75,0 gEl Doradobellen13,6%koudhop0,0 IBU

Gist
[row]
HoeveelheidNaamType1 pakWLP067 Coastal Haze Ale Yeast BlendBovengist



Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.