Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Is mijn gist goed zo?

Gestart door mick peters, 16-11-2018 17:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

mick peters

Ik ga voor mijn profielwerkstuk bierbrouwen met verschillende soorten gist. Waaronder broodgist. Dit heb ik samen met 2 liter water, 14 gram gist 250 gram moutextract light, een derde van een theelepel moutvoeding. Ik heb alles schoongemaakt met kokend water. Het heeft nu ongeveer 20 uur erop gestaan en heeft een behoorlijke schuimlaag gehad, maar toen ik terug kwam van school was deze helemaal weg. Het staat in een vrij grote emmer op een magneetroerder.

Ziet het er zo een beetje goed uit?


Mark GA

Dat schuim verdwijnt inderdaad weer. Maar ik heb verder geen ervaring met broodgist. Zet het in de koelkast en laat het 24 uur uitzakken. Dan zie je vanzelf het sediment. Dan de bovenste laag afgieten. Of niet. Daarover verschillen de meningen.
Je hebt nu een foto gemaakt van de bovenkant? Maak er eens een van de zijkant gezien?

Vergelijkbare Topics (7)

38628

Gestart door Kokkebil


Reacties: 9
Gelezen: 1984

25620

Gestart door Jopvl


Reacties: 4
Gelezen: 1752

2427

Gestart door braumeister


Reacties: 80
Gelezen: 28355


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.