Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Tripel aan de hand van een prijswinnend recept

Gestart door leonb, 16-10-2016 21:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

leonb

Dit is een gesplitst topic. (Het board Bewezen recepten is namelijk voorbehouden voor prijswinnaars.)

Citaat van: Oxhead op 08-06-2015  11:21 uHierbij het met 90 punten winnende recept in klasse C.

Tripel 20 liter.

Moutstort:           6 kilo Pilsmout 3 ebc Dingemans
Suikerstort:         650 gram witte kristalsuiker

Hopbloemen:       24 gram Centenial               11,5 % alfazuur    90 min meekoken
                          24 gram Hallertau Mittelfruh   2,9% alfazuur     90 min meekoken
                          20 gram Hallertau Mittelfruh   2,9% alfazuur     10 min meekoken
                          20 gram East-Kent Goldings    5,5% alfazuur    10 min meekoken

Door Promash berekend op 37 ibu (Tinseth) en 8,4 ebc

Maischwater: 17 liter
Spoelwater:   16 liter

Maischschema: Temp 55-63-73-78 graden Celsius
                        Tijd   10-45-30-5  minuten

Gist:                Fermentis Safbrew Abbaye 11gram droog op het wort gestrooid.
Vergisting:       7 dagen op 20 graden in gistemmer(zo'n lekke ;) ) na overhevelen in mandfles 14 dagen op 15 graden.
Kooktijd:         90 minuten

Start sg:         1076
Eind sg:          1009

Gebotteld met 8 gram/liter kristalsuiker.

Geen waterbehandeling of pH correctie toegepast.

Groeten Marco  :brouwen:




Waar in het proces kun je het beste de suikerstort doen?

Oxhead

Tijdens het koken, een 15 tot 30 minuten voor het einde toevoegen.

leonb

Bedankt! Ik ga hem dit of volgend weekend brouwen. Ben benieuwd :biersmile:

DJF3

Afgelopen Zaterdag heb ik hem gebrouwen, ben nieuwsgierig!

Bier in gistvat: zaterdagavond.
Nu, ongeveer 3 dagen later + heel veel geplop is de SG ongeveer 1010.
Meting gedaan met gekalibreerde Tilt Hydrometer.

Vandaag:
07:00-13:00   SG 1011-1012
13:00-16:00   SG 1010
Er lijkt dus niet veel meer te gebeuren. 3 dagen vergisten lijkt zo weinig?

Tijd om te lageren of zal ik 'm nog een paar dagen laten staan?

DJ

Trabuca

Wij hebben hem zaterdag 1 sept gebrouwen en die was na een paar dagen ook al flink gezakt. Na vijf dagen gisten overgeheveld voor nagisting bij 1012. Hij is na vier dagen nog iets gezakt naar 1008. Afgelopen zondag gebotteld. Zeer snel gegaan ook.

Vergelijkbare Topics (7)

39574

Reacties: 1
Gelezen: 1581

4518

Gestart door ikke.debutler


Reacties: 5
Gelezen: 5482

26293

Reacties: 20
Gelezen: 9207

2743

Reacties: 46
Gelezen: 20327

22289

Reacties: 26
Gelezen: 10785

05-09-2013 11:41 u
door Erick
20087

Reacties: 44
Gelezen: 11439


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.