Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Wie heeft een mooi recept?

Gestart door Kokkebil, 02-04-2018 13:00 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kokkebil

Ik heb een kilo of 6 pruimenmoes en vijgenmoes in de vriezer liggen.

Wie heeft er een mooi recept, waarin ik dit goed kan gebruiken?
Apart? Gecombineerd?
Meekoken? Tijdens de vergisting?

William

Stop het eens in een pils. Ik heb ooit een pruimenpils gemaakt waar het pruimenaroma goed in bleef zitten. Ik schreef dat toe aan de gist en de lage vergistingstemperaturen.

Ik zou dan twee versies maken: een pruimenversie en een vijgenversie. Zonde om ze te mengen. Vruchten toevoegen bij de lagering. Pruimen bij voorkeur behandelen met pectinase om pectinewaas te voorkomen

jaapz

Volgens mij zijn tarwebieren best goed geschikt om op vruchten te hergisten, dus ik denk dat ik gewoon een simpel wit (zonder kruiden) of weizenreceptje op zou zoeken. Dan maakt die pectinewaas ook niet zoveel uit.

Thamerdal


Kokkebil

Het wordt nog gekker. Zojuist kreeg ik een paar kilo overrijpe avocado's om de hoek geschoven.

Kan ik hier iets mee?
Suggesties?

 :proost: :proost: :proost: :proost: :proost:

davyd

Een emmer gezichtsmaskersmeersel?

davyd

Citaat van: Kokkebil op 03-04-2018  13:38 uHet wordt nog gekker. Zojuist kreeg ik een paar kilo overrijpe avocado's om de hoek geschoven.

Kan ik hier iets mee?
Suggesties?

 :proost: :proost: :proost: :proost: :proost:

Het bestaat echt: http://newsfeed.time.com/2013/08/20/introducing-avocado-ale-and-other-odd-beer-flavors/


Indien je dus echt wanhopig bent kan je daar een grote emmer van maken en je daarin verdrinken. Anders zou ik er van af blijven.

William

Citaat van: jaapz op 03-04-2018  12:23 uVolgens mij zijn tarwebieren best goed geschikt om op vruchten te hergisten, dus ik denk dat ik gewoon een simpel wit (zonder kruiden) of weizenreceptje op zou zoeken. Dan maakt die pectinewaas ook niet zoveel uit.

Waarom?

jaapz

Citaat van: William op 03-04-2018  18:03 uWaarom?

Een witbiertje (en een hefeweizen, als je de duitsers voor de borst wil stuiten door daar fruit aan toe te voegen) heeft ja sowieso al een waas. Beetje pectinewaas daarbij zal dan ook niet zoveel uitmaken, toch? Of word het niveautje appelsap als je daar niks tegen doet?

PS: misschien kan een modje/admin even de bezem door deze thread halen

William

Citaat van: jaapz op 03-04-2018  12:23 uVolgens mij zijn tarwebieren best goed geschikt om op vruchten te hergisten, dus ik denk dat ik gewoon een simpel wit (zonder kruiden) of weizenreceptje op zou zoeken. Dan maakt die pectinewaas ook niet zoveel uit.

Citaat van: William op 03-04-2018  18:03 uWaarom?

Citaat van: jaapz op 04-04-2018  10:40 uEen witbiertje (en een hefeweizen, als je de duitsers voor de borst wil stuiten door daar fruit aan toe te voegen) heeft ja sowieso al een waas. Beetje pectinewaas daarbij zal dan ook niet zoveel uitmaken, toch? Of word het niveautje appelsap als je daar niks tegen doet?

Als troebelheid geen probleem is zou je én geen pectinase nodig hebben én niet noodzakelijk een tarwebier hoeven te brouwen.
Ik had ook altijd de associatie dat een zomers tarwebiertje goed combineert met fruit maar was aangenaam verrast toen ik eens een pils als basis naam.


William

Citaat van: William op 02-04-2018  13:07 uStop het eens in een pils. Ik heb ooit een pruimenpils gemaakt waar het pruimenaroma goed in bleef zitten. Ik schreef dat toe aan de gist en de lage vergistingstemperaturen.

Ik zou dan twee versies maken: een pruimenversie en een vijgenversie. Zonde om ze te mengen. Vruchten toevoegen bij de lagering. Pruimen bij voorkeur behandelen met pectinase om pectinewaas te voorkomen

Citaat van: Kokkebil op 04-04-2018  19:48 uGoed plan! Ben geen cent wijzer gworden!

Wel lezen hè :weetniet:

Vergelijkbare Topics (7)

27018

Gestart door Hay


Reacties: 1
Gelezen: 1822

5643

Gestart door Walter


Reacties: 22
Gelezen: 8122

34001

Reacties: 4
Gelezen: 1959

12815

Reacties: 0
Gelezen: 2008

38650

Reacties: 11
Gelezen: 2911

18729

Gestart door Raymond293


Reacties: 10
Gelezen: 3451


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.